Wil je meekijk-vrij internet?

Freedom sluit op 4 juni aanmelding voor nieuwe Founding Members

Freedom Internet stopt op 4 juni met de verkoop van het Founding Member abonnement. Vanaf dat moment gaat Freedom internetverbindingen aanbieden aan haar Founding Members.

Lees meer

Veel belangstelling voor Freedom internet met tv

In welgeteld 8 minuten heeft een groep van 256 Founding Members zich aangemeld voor de tweede test van Freedom Internet.

Lees meer

Freedom start levering internet met televisie 

Freedom Internet start met het aansluiten van de tweede groep klanten. Op vrijdag 15 mei om 13:00 uur openen we het aanmeldformulier voor de tweede bèta-test. Er is plek voor 256 klanten. Zij kunnen kiezen uit een internetverbinding met of zonder tv-abonnement. Het formulier sluit zodra genoeg klanten zich hebben aangemeld. 

Lees meer

Freedom Nieuwsbrief 8

d.d. 13 mei 2020

 1. Freedom start bèta-test internet met tv
 2. Binnenkort ook BBC 
 3. Samenwerking Freedom Internet & Cambrium
 4. Verrekening abonnementskosten Founding Members
 5. E-mailadressen Founding Members zonder internet
Lees meer

Freedom Nieuwsbrief 7

d.d. 30 april 2020

Freedom live op 1 mei !

Op 1 mei start Freedom Internet haar eerste consumententest voor internettoegang. In deze eerste proef gaat het uitsluitend om de levering van internetverbindingen, zonder televisie en zonder telefonie diensten. Er is plek voor 128 klanten die nu al een Freedom Founding Member abonnement hebben. 

Lees meer

Binnenkort BBC via Freedom TV

Canal Digitaal past op 1 juni 2020 de zenders in het TV-basisabonnement aan. Vanaf dat moment biedt Freedom TV-abonnement automatisch ook de BBC.

Lees meer

Geplande werkzaamheden

Vannacht tussen 00:15 en 01:30 uur staan er onderhoudswerkzaamheden gepland

Lees meer

Freedom test zeer succesvol

In slechts 2 minuten heeft de eerste groep van 128 Founding Members zich aangemeld voor een internetverbinding bij Freedom Internet. De testgroep is vol. Freedom Internet neemt nu geen nieuwe aanmeldingen in behandeling

Lees meer

Samenwerking Freedom Internet & Cambrium

Freedom Internet heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Cambrium. Hierdoor kan Freedom straks 1 Gb-verbindingen aanbieden voor slechts 49,- euro per maand in verschillende regio’s in Nederland.

Lees meer

Freedom live op 1 mei

Op 1 mei start Freedom Internet haar eerste consumententest voor internettoegang. In deze eerste proef gaat het uitsluitend om de levering van internetverbindingen, zonder televisie en zonder telefonie diensten. Er is plek voor 128 klanten die nu al een Freedom Founding Member abonnement hebben. 

Lees meer

Freedom genomineerd voor Computable Awards 2020

Samen met 19 andere start ups is Freedom Internet genomineerd voor de Computable Awards 2020. In de volgende ronde presenteert Freedom zich voor het juryberaad, waar de twintig beste inzendingen bij de tien genomineerde partijen te komen.

Lees meer

Freedom Nieuwsbrief 6

d.d. 22 april 2020    ­
­    
1. Voortgang internetabonnementen
2. De Corona app
3. Upgrade Freedom Mail 
4. Uitspraak College van Beroep en Freedom Internet

Lees meer

Freedom Mail na aanpassing ook naar onversleutelde servers

Bij Freedom staat online security voorop. Daarom verstuurden wij e-mail uitsluitend vanaf onze versleutelde mailservers naar versleutelde mailservers. Die strakke afstelling was zo secure, dat mail soms niet kon worden afgeleverd. Je moest dan handmatig een aanpassing doen om je mail toch op die onversleutelde server te laten bezorgen. De standaard optie blijft dat e-mail alleen naar versleutelde servers wordt verzonden. Vanaf nu kun je zelf aangeven of jouw mail ook op onversleutelde servers mag worden afgeleverd...

Lees meer

Freedom zeer sceptisch over proces Corona-apps

Dit weekend was de Appathon van de Rijksoverheid m.b.t. het ontwikkelen van apps tegen Corona live te volgen. 7 partijen waren geselecteerd om hun oplossingen te presenteren. Freedom is teleurgesteld over het verloop en proces van de Appathon van afgelopen weekend. Het is niet duidelijk wat de toegevoegde waarde is van de gekozen proximity oplossingen...

Lees meer

Freedom en breedbanddiensten van KPN

Op 17 maart oordeelde het College van Beroep van het Bedrijfsleven dat breedbandnetwerkleveranciers als KPN en Ziggo niet verplicht zijn om hun netwerken open te stellen voor diensten van derden. Deze zaak was aangespannen door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) samen met een aantal media en internetbedrijven...

Lees meer

Groot onderhoud mailplatform

In de nacht van 15 op 16 april heeft Freedom groot onderhoud gepleegd aan mail. Freedom groeit en het mailplatform moet meegroeien. In de afgelopen weken is het mailplatform stapsgewijs gemigreerd naar een nieuwe omgeving. Als een van de laatste stappen is nu de centrale database overgezet. Downtime was daarvoor noodzakelijk...

Lees meer

Bescherm onze gezondheid en bescherm onze rechten!

Freedom maakt zich samen met andere actiegroepen sterk voor het belang van privacy op de website https://www.veiligtegencorona.nl/
Verschillende initiatieven hebben zich verenigd om aan te tonen wat het belang van privacy ná de aankondiging van minister de Jonge om actief apps in te gaan zetten bij het bestrijden van de Corona-pandemie. Ze roepen de minister op middels een petitie op om in actie te komen.

Lees meer

Founding Member abonnement langer beschikbaar

Nu Freedom de lanceerdatum van de eerste internetverbindingen heeft moeten opschuiven, is ook het Founding Member abonnement langer beschikbaar. 

Lees meer

Freedom Nieuwsbrief 5

d.d. 27 maart 2020

 1. Freedom Internet verschuift datum voor aanvragen internetverbindingen
 2. Freedom kiest Canal Digitaal voor televisiediensten
 3. Freedom Internet beschikbaar op alle E-fiber glasvezelnetwerken
 4. Tips van Freedom voor video conferencing
 5. Aangepaste openingstijden helpdesk
 6. Crowdfunding en belastingaangifte
 7. FRITZ!box standaard bij elk Freedom abonnement
Lees meer

Freedom internet straks uit te breiden met tv van Canal Digitaal 

Freedom internet heeft gekozen voor Canal Digitaal als leverancier voor televisiediensten

Lees meer

Freedom internet beschikbaar op alle E-fiber glasvezelnetwerken 

Partijen werken samen aan optimaal internet voor iedereen
Freedom internet biedt haar internetdiensten voortaan ook aan via alle glasvezelnetwerken van E-fiber. Daarmee vergroot freedom haar dekkingsgebied in Nederland. 

Lees meer

Freedom internet verschuift datum voor aanvragen internetverbindingen 

d.d. 26 maart 2020

Het lukt freedom internet niet om de nieuwe website op 30 maart te lanceren. Via die website zouden 128 Founding Members als eerste een internetverbinding kunnen aanvragen bij freedom.

Lees meer

De tips van Freedom

Video conferencing 

Bij freedom zijn we tegenwoordig natuurlijk ook aan het thuiswerken. Hierdoor worden er op dit moment bij ons vele uurtjes in de verschillende videoconference-omgevingen doorgebracht. Om dit dragelijker en beter te maken hebben we de volgende tips opgesteld die we zelf ook gebruiken, doe er je voordeel mee.

Lees meer

Aangepaste openingstijden Helpdesk

Omdat we allemaal thuiswerken deze dagen hebben we de openingstijden iets aangepast. We hopen op jullie begrip.

Lees meer

Freedom Nieuwsbrief 04

d.d. 17 maart 2020

 1. Freedom launch party Paradiso gaat NIET door
 2. Voortgang internetabonnementen
 3. 1 jaar vooruitbetalen = ruim 8% korting
 4. Freedom-abonnementen en aansluitingen 
 5. BNS logistieke partner van freedom
 6. IPv4-adressen
Lees meer

Feest gaat niet door

Op 12 maart is bekend gemaakt dat bijeenkomsten in Nederland met meer dan 100 personen worden afgelast vanwege de dreiging van het Corona-virus. Dit heeft helaas ook betrekking op onze geplande launchparty in Paradiso op 29 maart. Wat het precies betekent kunnen we op dit moment niet inschatten. Zodra er meer over bekend is zullen we jullie zo snel mogelijk informeren.

Lees meer

Freedom Nieuwsbrief 03

d.d. 3 maart 2020

1. Update voortgang aansluitingen
2. Zo gaan we Founding Members aansluiten
3. Diensten en tarieven
4. Freedom via E-fiber in Amstelveen
5. Domeinnamen registreren kan voortaan op je eigen naam
6. Toegangsbewijzen Paradiso feest 29 maart
7. Freedom heeft trackingsvrije nieuwsbrief 

Lees meer

De eerste internetverbinding is aangevraagd!

Op 25 februari vierden we een mijlpaal! Via onze zelfgebouwde orderstraat hebben we de eerste internetverbinding aangevraagd voor Freedom Internet. In de komende maand zal Freedom meerdere testlijnen aanvragen bij diverse netwerkaanbieders. Vanaf 30 maart kunnen de eerste Freedom Founding Members een internetverbinding bestellen via www.freedom.nl

 

Lees meer

Freedom Nieuwsbrief 2

d.d. 11 februari 2020

 1. Voortgang aansluiten eerste verbindingen
 2. 29 maart launch party in Paradiso
 3. Freedom Founding Member abonnement – nog tot 29 maart beschikbaar
 4. Freedom abonnement met e-mail – vanaf 30 maart beschikbaar
 5. Glas en DSL-internetverbindingen
 6. Televisie en telefonie via Freedom
 7. Pairbonding
 8. E-mailadressen na overstap van de ene naar de andere provider
 9. Expositie Hackerspace Hack42 
Lees meer

Launch party Freedom in Paradiso UITVERKOCHT

Op zondag 29 maart vindt de launch party van Freedom Internet plaats in Paradiso in Amsterdam. Er zijn inmiddels 1500 kaarten besteld, waarmee de avond sowieso uitverkocht zal zijn.

Lees meer

Providers geven ex-klanten 6 maanden toegang tot oud e-mailadres

Nederlandse internetproviders zullen vanaf komende zomer klanten die naar een andere partij overstappen zes maanden lang toegang tot hun oude e-mailadres geven. Dit moet het overstappen naar andere providers eenvoudiger maken. Op dit moment willen veel mensen niet naar een andere provider overstappen omdat ze bang zijn de toegang tot hun e-mailadres te verliezen, zo blijkt uit onderzoek dat het ministerie van Economische Zaken liet uitvoeren.

Lees meer

Informatieavond glasvezel amstelveen

Glasvezelaanbieder E-Fiber houdt 20 en 21 januari een informatieavond over glasvezel in Amstelveen. In een presentatie wordt uitgelegd wat de aanleg van glasvezel precies inhoudt en welke voordelen dit heeft.

Lees meer

Freedom Nieuwsbrief 1 - d.d. 8 januari 2020

 1. Gelukkig nieuwjaar
 2. Medewerkers
 3. Abonnementen en verbindingen
 4. Tarieven
 5. Helpdesk
 6. Contract for the web
Lees meer

In de media

Er wordt veel gezegd en geschreven over Freedom, hier kan je de meeste publicaties nog eens nalezen...

Lees meer

Eindejaarsnieuws over Freedom!

Anderhalve maand geleden ging Freedom Internet van start. We zijn anderhalve maand verder, dus hoog tijd voor een update! 

Lees meer

Freedom ondertekent Contract for the Web

Freedom Internet heeft het Contract for the Web ondertekend (http://contractfortheweb.org). Vorig jaar riep de uitvinder van het world wide web, Sir Tim Berners-Lee, overheden, bedrijven en burgers van over de hele wereld op om actie te ondernemen om het internet als een positieve kracht te beschermen. Hiertoe werd het ‘Contract for the Web’ opgesteld, dat wij nu steunen. 

Lees meer

BIT voorziet Freedom van serverruimte

Voor onze IT-apparatuur maken we gebruik van de serverruimtes van BIT. We kennen de mensen van BIT al ruim 20 jaar...

Lees meer

De eerste 10 dagen van Freedom

We zijn inmiddels tien dagen onderweg met Freedom, en wát een tien dagen waren dat! We hoopten na een week 5.000 founding members te hebben, maar zitten inmiddels op een cijfer met vier nullen er achter… Wauw! Dank dus voor alle steun, jullie overtreffen na de razendsnelle crowdfundingactie wederom alle verwachtingen! Aanmelden als founding member kan nog steeds en doe je hier

Lees meer

Freedom Internet gaat samenwerken met Voys

Vanaf het eerste kwartaal van 2020 zal Freedom internet, televisie en telefonie aanbieden via ADSL en glasvezel...

Lees meer

Nieuwe website Freedom

Eindelijk is het zover, we zijn live! En omdat we natuurlijk gewoon een startup zijn die is begonnen met 100% vrijwilligerswerk, tot in de late uurtjes, zitten er ongetwijfeld nog allerlei foutjes in de site.

Lees meer

Crowdfunding campagne haalt 2,5 miljoen euro op!

De crowdfunding campagne voor Freedom Internet heeft in 3,5 dag tijd maar liefst 2,5 miljoen euro opgeleverd. Oorspronkelijk zou de campagne 'achter de schermen' live gaan voor de innercrowd om een bodempje te leggen voor de campagne. Maar nog vóór de officële start van de campagne op 11 november was het maximale bedrag van 2,5 miljoen euro al bereikt. 

Lees meer

Nieuws

Freedom communiceert uitsluitend via de nieuwsbrief over beschikbaarheid, diensten en tarieven. Blijf op de hoogte, je kunt je hier aanmelden.