Naar de inhoud Naar het menu

Freedom krijgt hoogste score voor IPv6 gebruik in Nederland

IPv6 staat voluit voor Internet Protocol versie 6. Het is de actuele versie van het systeem dat op alle computers ter wereld de verbinding met het internet mogelijk maakt. Het aantal IPv4 adressen is bovendien beperkt tot zo'n 4 miljard en in feite wereldwijd uitgeput. IPv6 biedt (veel) meer ruimte en is daarom de nieuwe veilige standaard. Freedom vond het daarom belangrijk vanaf de start alle klanten naast een IPv4 te voorzien van een 'IPv6 prefix'. De overstap van IPv4 naar IPv6 gaat echter langzaam. 

Uit onderzoek van Stichting IPv6 is gebleken dat Freedom van alle internetproviders in Nederland de hoogste score haalt als het gaat om IPv6 gebruik. Dit draagt bij aan een veiliger en efficienter internetverkeer en de groei van het internet. We zijn dan ook erg trots op deze score. Lees hieronder het persbericht dat de stichting publiceerde:

Persbericht

Stichting IPv6 Nederland feliciteert Freedom Internet met de hoogste score voor IPv6 gebruik in Nederland.

Gouda, 31 oktober 2022

De uitrol van IPv6 is een technisch en organisatorisch project. Freedom Internet heeft bij de start van haar bedrijf ingezet op een volwaardige ondersteuning van IPv6 naast die van IPv4. Alle klanten van Freedom Internet krijgen standaard een IPv6 prefix en bijna 84% van de klanten gebruikt het daadwerkelijk. Freedom Internet haalt zo van alle ISP’s in Nederland de hoogste score als het om IPv6 gebruik gaat. Daarmee is deze provider van grote betekenis voor de invoering en het gebruik van IPv6 in Nederland.

Freedom internet kent aan al haar klanten een IPv6 prefix toe. Als je via de provider een modem huurt of koopt is daarin standaard IPv6 geconfigureerd. Alle eigen diensten van Freedom zijn bovendien via IPv6 beschikbaar. Hoewel gebruikers hier niet meteen wat van zullen merken, betekent dit dat de groei van het internet en het internetverkeer veiliger en efficiënter kan gebeuren.De stichting IPv6 Nederland juicht deze ontwikkeling toe en feliciteert Freedom nu met het resultaat van haar inspanningen.

Over Freedom Internet
Freedom Internet is een internetprovider die privacy en online veiligheid zeer serieus neemt. De provider biedt snelle en stabiele internetverbindingen via glasvezel en dsl en levert samen met partners digitale TV en bellen over internet. Maar bovenal vecht Freedom Internet voor een meekijkvrij, veilig en open internet. Bij deze provider is de klant geen nummer, maar een mens. Goede service staat dan ook hoog in het vaandel; de provider kreeg in juli van dit jaar voor de 2e keer het predicaat beste uit de test alles in 1 provider van de Consumentenbond. Freedom BV hangt onder Stichting Appeltaart die het ideologisch gehalte van de BV bewaakt en continu actueel houdt.

Over Stichting IPv6 Nederland
Stichting IPv6 Nederland (Stipv6) is een groep van Internet professionals die zich sterk maakt voor de invoering van IPv6 in Nederland. Zij doet dit door helderheid te geven op het vlak van IPv6 en door met organisaties in gesprek te gaan over nut en noodzaak van IPv6. Zie de website van Stichting IPv6 Nederland voor meer informatie, of neem contact op met Joost Tholhuijsen, voorzitter Stichting IPv6 Nederland.


Gebaseerd op onderzoek van APNIC: https://stats.labs.apnic.net/ipv6/NL