Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwe DNS servers

nieuws/2021-03-18-dns-server.jpg

Onlangs heeft Freedom nieuwe DNS servers geïnstalleerd. Als klant merk je hier in principe niet veel van; het zorgt er onderaan de streep voor dat je nét even wat sneller een website in beeld krijgt wanneer je een URL intypt in je browser en hier naartoe surft.

Wat moet je doen?
Heb je een modem (FRITZ!Box) van Freedom gehuurd? Dan hoef je helemaal niks te doen! Heb je een eigen modem (die niet in het beheer is van Freedom) of heb je zelf de IP-adressen van je modem handmatig gewijzigd? Lees in dat geval verder…

Heb je een modem van Freedom gehuurd en de DNS servers handmatig ingesteld? Freedom start een ACS-campagne, waardoor je instellingen automatisch worden omgezet. Je hoeft in dat geval dus ook niets te doen. Heb je een eigen modem (niet in het beheer van Freedom) en handmatig de IP-adressen van de DNS servers in je modem gezet? Herstart in dat geval je modem, de nieuwe DNS servers worden toegewezen vanuit de internetsessie.

Wat heeft Freedom precies gedaan?

  • De DNS servers letterlijk naast de ‘core routers’ geplaatst. Over deze routers loopt al het internetverkeer van klanten van Freedom Internet. De paden tussen de routers van Freedom en de DNS servers zijn zodoende zo kort mogelijk gemaakt.
  • De IP-adressen van de DNS servers veranderd. De oude IP-adressen konden namelijk niet meegenomen worden naar deze nieuwe locatie.
  • Nieuwe servers opgehangen en deze ingericht met het DNS cluster.

Binnenkort worden de oude DNS servers uitgezet. Dit wordt uiteraard pas gedaan op het moment dat wij zien dat niemand meer gebruikmaakt van de oude IP-adressen.

Mocht je de nieuwe IP-adressen toch nodig hebben, dan vind je deze hier.