Naar de inhoud Naar het menu

2022 - een terugblik van Freedom

nieuws/221230-terugblik.png

We kijken bij Freedom graag vooruit, maar soms is het ook goed om juist even stil te staan en terug te kijken naar alles wat je het afgelopen jaar gedaan hebt. Aangezien er bijna een jaar voorbij is, is het een mooi moment voor deze terugblik! We hebben een overzicht gemaakt van - gelukkig - vooral hoogtepunten. Lees je mee? 

Om te beginnen is het goed om te kijken naar het lijstje dat we vorig jaar op de planning hadden voor 2022. Een kleine spoiler-alert, op twee puntjes na is deze planning gehaald!

17 januari 2022 – Facebook loopt een blauwtje op Blue Monday

Op ‘Blue Monday’ ook wel ‘Ditch New Year's Resolution Day’ genoemd, waarop de meeste mensen hun goede voornemens aan de kant zetten zoals stoppen met roken, minder drinken of afvallen, doen we dat bij Freedom niet. Freedom heeft namelijk besloten om vanaf januari 2022 niet meer te adverteren op Facebook en Instagram en is niet van plan dit voornemen op te geven.

Er zijn redenen in overvloed waarom je wél zou adverteren, maar waarom zou je het eigenlijk gewoon niet doen? We nemen je in dit nieuwsbericht graag mee door onze reis naar een definitieve keuze voor Freedom. 

11 februari 2022 – Verschillende prijzen en diverse glasvezelnetwerken, hoe zit dat?

Op 11 februari schreven we een artikel over verschillende prijzen en diverse glasvezelnetwerken. Want het is voor veel mensen - en zelfs voor ons - vaak best ingewikkeld. Om internet te kunnen leveren, maakt Freedom namelijk gebruik van diverse netwerken. Voor een verbinding via DSL maken wij gebruik van het netwerk van KPN. Voor een verbinding via glasvezel maken wij naast KPN ook gebruik van netwerken zoals E-Fiber, T-Mobile en vele andere. Wanneer er glasvezel in jouw wijk wordt aangelegd dan zijn er vaak een beperkt aantal providers waar je uit kan kiezen. Dit heeft te maken met de afspraken die zijn gemaakt tussen de providers, belichters en de netwerken. Bovendien kan het zo zijn dat jij meer of minder geld betaalt voor je Freedom internetverbinding, dan je vriendin in een dorp verderop.

Dit artikel met meer uitleg over de prijzen en netwerken werd in de media dan ook beter opgepakt dan een persbericht. Daarnaast refereren we er bijna dagelijks naar bij vragen van mensen via mail of social media.

Eind februari 2022 – Tactical Media Room

De Tactical Media Room (TMR) werd opgericht nadat Rusland Oekraïne binnenviel. De TMR onderzoekt initiatieven en verbindt verschillende initiatiefnemers die ondersteuning bieden aan onafhankelijke pers, journalisten, redacties en burgerinitiatieven uit Oekraïne, Rusland en Belarus. Freedom staat voor vrijheid van informatie en maakt zich hard voor persvrijheid. Daarom dragen we bij aan de Tactical Media Room. De TMR organiseert met enige regelmaat een Tactical Media MeetUp. Een publieke bijeenkomst waarbij afhankelijk van het gekozen onderwerp of thema, verschillende experts aan het woord komen en samen met de bezoekers hierover gediscusieerd kan worden.

2 maart 2022 – De mailmigratie is gestart!

Klanten van Freedom merkten dat er vaak storingen waren op het gebied van e-mail. Freedom hield en houdt dit uiteraard nauwlettend in de gaten samen met Soverin, onze partner op het gebied van e-maildiensten. Een van de plannen voor de weg naar verbetering, was de migratie van Hetzner naar de Freedom Towers gestart. Op 2 maart konden we melden dat de migratie is gestart. En dat is goed nieuws, omdat de problemen met de connectiviteit veroorzaakt worden door de connectie met Hetzner. Zodra de migratie is afgerond wordt er gelijk doorgepakt met stap 2, namelijk het uitrollen van een nieuw mailplatform. Hiermee worden de issues met filtering en (onterechte) SPAM classificaties rechtgezet. Benieuwd wat hier zoal bij komt kijken? Lees dan het artikel op de Community.

8 maart 2022 – Freedom blokkeert onder protest websites

Op 20 februari dit jaar begon de Russisch-Oekraïense Oorlog. Als gevolg daarvan kwam er een Europese Verordening die o.a. internetproviders verplicht om de websites van Russia Today en Sputnik te blokkeren. Alhoewel Freedom zich distantieert van de inhoud van deze websites, staan wij wel voor een open internet. Daar past een dergelijke censuur niet bij. Daarnaast schept de verordening een juridisch precedent.

Het Europese Besluit en de Verordening 2022/350 verbiedt uitzending van de zenders RT en Sputnik. De tekst is zo geïnterpreteerd dat ook internetproviders de content van de twee mediahuizen moeten blokkeren. BEREC, de Europese toezichthouder voor telecommunicatie, heeft besloten dat de webblokkades niet in strijd zijn met de netneutraliteit. De ACM, oftewel de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt, heeft toegezegd hierop dan ook niet te handhaven.

Het OM gaf aan wél handhavend op te treden wanneer internetproviders niet overgaan tot blokkade. Freedom heeft daarom op 8 maart besloten om - onder protest - over te gaan tot het blokkeren van een aantal websites van RT en Sputnik. Maar Freedom laat het hier niet bij zitten. Hierover lees je in deze terugblik later meer.

23 maart 2022 – Freedom Subnet staat live!

Draai jij een eigen e-mail-, file- of backupserver? Of heb je om een andere reden extra (vaste) IP-adressen nodig? Dan biedt Freedom Subnet vanaf de oplossing! Freedom biedt subnet als optie bij het internetabonnement. Voor €17 per maand (incl. BTW) krijg je een subnet prefix /29 met 8 opeenvolgende IP-adressen (IPv4). Lees meer over deze dienst of schaf Freedom Subnet aan.

25 april 2022 – Freedom heeft er een certificaat bij!

Onze privacy officer is een echte privacy pro! Zeker na het behalen van het certificaat ‘Certified Information Privacy Professional Europe’ (CIPP/E). Het is volgens de IAPP dé Europese standaard voor privacy certificering.

9 mei 2022 – Een mooie uitslag voor Freedom in de Providermonitor van de Consumentenbond

Feest! Dankzij jullie is Freedom in mei wederom verkozen tot 2e beste "Alles-in-1 provider" in de providermonitor van de Consumentenbond. Freedom glasvezel is ook van de 4e naar de 3e plek gestegen.

Uit de test kwamen een aantal mooie cijfers naar voren. We zijn onwijs trots op de gemiddelde providerwaardering van een 9,8 voor DSL en een 9,6 voor glasvezel. En ook onze helpdesk scoort weer een mooie 8,7 gemiddeld. Over de kwaliteit van internet en telefonie zijn de deelnemers eveneens te spreken, voor beide diensten geven zij gemiddeld een 9.

Hoewel we voor televisie inmiddels uit de rode cijfers zijn en hoger scoren dan in de vorige ronde, trekt deze ons testoordeel nog wel naar beneden. Gelukkig is de kwaliteit aanzienlijk verbeterd, sinds er een aantal verbeteringen zijn doorgevoerd op technisch gebied. Naar aanleiding van deze uitslag hebben we een televisie enquête opgesteld, waarover je later meer leest.

Mocht je voortaan ook mee willen doen, je kunt je aanmelden als panellid op de site van de Consumentenbond. 

18 mei 2022 – Het digitale onderwijs, dat moet en kan anders!

Bij Freedom maken we ons veel zorgen over het feit dat kinderen tegenwoordig in het onderwijs al van jongs af aan een online account krijgen van een Amerikaans Big Tech bedrijf. Dankzij dit account kunnen gegevens worden verzameld, kan er een profiel worden opgebouwd en kan deze informatie worden doorverkocht. Je bent zodoende gemakkelijk in 'een hokje' te stoppen en ontvangt al jong en onwetend (vooral) informatie die volgens de Big Tech bedrijven relevant voor je is. De tijd van het ontdekken is voorbij... de grote bedrijven weten al eerder wie je bent dan jijzelf! Dat moet en kan beter en vandaar dat er een coalitie is opgericht en een manifest is opgesteld. Lees meer over de coalitie op onze website.

19 mei 2022 – De grote televisie enquête

Hoewel uit de providermonitor bleek dat de scores niet meer zo dramatisch zijn als ze waren en we daaruit kunnen opmaken dat de tv-dienstverlening verbeterd is, waren wij nog steeds niet tevreden. Er waren al verschillende verbeteringen doorgevoerd, maar we wilden – en willen - graag ons tv-product samen met Canal Digitaal nog verder verbeteren. Daar hadden we jullie hulp bij nodig en vandaar dat we een grote televisie enquête zijn gestart. De enquête werd massaal ingevuld en de uitkomsten zijn vervolgens gedeeld met Canal Digitaal. We zijn jullie nog een uitkomst van de resultaten en een opsomming van de punten die worden aangepakt verschuldigd, hier wordt achter de schermen hard aan gewerkt en volgt binnenkort.

23 mei 2022 – Freedom stapt naar de Europese rechter vanwege internetblokkade

Je las al eerder over de internetblokkade in deze terugblik. Vervolgens heeft Freedom samen met andere providers en organisaties die opkomen voor internetvrijheid en vrijheid van informatie, een coalitie gevormd genaamd ‘Freedom of Information Coalition (FOIC)’. Op 23 mei maakten we bekend naar de Europese rechter te stappen samen met deze coalitie. De coalitie neemt deze stap vanwege de blokkade van de Russische staatskanalen RT en Sputnik op basis van het Europese Besluit en de Verordening. 

De coalitie verdedigt de inhoud van de staatszenders niet, maar vindt dat desinformatie niet bestreden moet worden met censuur. 

1 juni 2022 – Geen verhoging van abonnementskosten bij Freedom

De meeste providers verhogen hun prijzen per 1 juli van het jaar. Freedom kondigde echter aan hier wederom niet aan mee te doen. Dit in tegenstelling tot de meeste andere providers, die al jarenlang hun abonnementskosten elke zomer verhogen onder het mom van ‘netwerkverbetering’.

Daarnaast konden we zelfs een prijsverlaging bekendmaken. De prijzen voor het 1Gbit/s glasvezelabonnement via het KPN-netwerk werd namelijk per 1 juli met 5 euro verlaagd van 84,- naar 79,- euro. Dit gold voor zowel bestaande als nieuwe klanten.

21 juni 2022 – Privacy Coalitie overhandigt manifest aan Tweede Kamer

In juni dit jaar heeft de Privacy Coalitie het manifest "Op naar het 'nieuwe normaal': een digitale samenleving zonder zorgen over dataprivacy" aangeboden aan de Tweede Kamer. De coalitie is een groep van organisaties die staat voor een gezonde digitale samenleving. Freedom is een van de initiatiefnemers van de coalitie.

18 juli 2022 – Een technisch kijkje in de development-keuken

Bij Freedom zijn we graag transparant in wat we doen en waar we naartoe willen. We geven jullie huis-tuin-en-keuken tips, informatie over nieuwe gebieden, nieuwe diensten en laten weten waar we mee bezig zijn op het gebied van public affairs. Maar voor de wat meer technisch onderlegden onder jullie, is het vast ook interessant om te weten wat er achter de schermen gebeurt. Loran, onze senior software engineer, gaf daarom afgelopen jaar een blik in de development-keuken van Freedom.

21 juli 2022 – Consumentenbond: Freedom Internet is Beste uit de Test Alles-in-1 Provider

Wauw! Volgens de Consumentenbond komt Freedom Internet met een 8,4 als beste uit de test 'Alles-in-1 Provider' in juli 2022. Onwijs trots op ons team en een grote dankjewel aan al onze klanten, crowdfunders en founding members! Bedankt voor jullie stemmen!

26 juli 2022 – Nieuw: Bellen Vrij NL

Velen van jullie zaten er met smart op te wachten! En vanaf juli afgelopen jaar was het dan zover: 'Bellen Vrij NL' werd geïntroduceerd. Met dit telefonie abonnement bel je voor 15 euro per maand naar vaste en mobiele nummers in heel Nederland. Ben je iemand die liever iedere dag even belt in plaats van appt met een familielid of vriend(in)? Dan zit je met dit abonnement goed.

Benieuwd naar deze nieuwe dienst of hoe je je abonnement kunt wijzigen? Bekijk de pagina over Freedom Bellen.

8 augustus 2022 – Freedom is nu ook beschikbaar op het netwerk van Glaspoort

Freedom levert sinds augustus ook een internetabonnementen op het glasvezelnetwerk van Glaspoort. Glaspoort heeft al op veel plekken door het hele land een glasvezelnetwerk aangelegd. De komende jaren verglazen zij nog meer gebieden, waardoor maar liefst 1,2 miljoen huishoudens en bedrijven aangesloten kunnen worden op het glasvezelnetwerk van deze partij.

Freedom heeft voor de aankondiging eerst een aantal lijnen overgezet en getest. Dat ging goed! Vanaf augustus bieden we daarom op veel nieuwe plekken een internetabonnement via glasvezel. Benieuwd welk abonnement er op jouw adres leverbaar is? Doe de postcodecheck. 

12 augustus 2022 – Het allereerste weekoverzicht

Ook midden in de zomer is het natuurlijk geen komkommertijd als het gaat om security en privacy of andere mensenrechten. Een mooi moment om te starten met een weekoverzicht. In dit overzicht, dat iedere vrijdag wordt gepost, bespreken we een paar nieuwsberichten van de afgelopen week. Het kan leuk of minder leuk nieuws zijn, maar het is altijd goed om te weten.

Je treft op deze pagina een overzicht van de weekoverzichten.

26 augustus 2022 – ACM stelt lagere toegangstarieven KPN en Glaspoort vast

ACM maakte in augustus bekend lagere toegangstarieven voor het netwerk van KPN en Glaspoort vast te stellen.

"Wat dit betekent voor Freedom en onze leden is nog te vroeg om te zeggen. We gaan de komende tijd alle tarieven en voorwaarden bestuderen, zodat we een duidelijk beeld hebben. Hierover zullen we dan natuurlijk iedereen zo snel mogelijk informeren. Het stemt in ieder geval hoopvol dat er beweging is geweest en dat de ACM geluisterd heeft naar onze initiële bezwaren!", aldus Anco, CEO van Freedom Internet.

Een korte update van vandaag:
Inmiddels is duidelijk dat het aanbod voor kleinere partijen ver van aantrekkelijk is en zelfs tot een inkoopkostenstijging kan leiden door alle verborgen kosten en investeringen die er gemaakt moeten worden. Voor toetreders in deze internetmarkt zijn deze tarieven dus totaal ongeschikt. Hierover hebben we onze bezwaren in een brief naar de ACM gestuurd.

30 september 2022 – Freedom verlaagt prijzen voor het Glaspoort netwerk

Freedom verlaagt per 1 oktober 2022 de kosten van de abonnementen 500 Mbit/s en 1 Gbit/s op het Glaspoort netwerk. Dit komt omdat vanaf die datum de tarieven verlaagd worden voor de huur van het netwerk van Glaspoort. En zoals je van ons gewend bent, rekenen we deze tariefverlaging door in de abonnementen die we op dit netwerk leveren. Een abonnement op het netwerk van Glaspoort van 500 Mbit/s kost daarom vanaf nu 59 euro i.p.v. 63 euro per maand en een abonnement van 1 GBit/s kost vanaf nu 62 euro i.p.v. 69 euro per maand.

Ben je nog geen klant van Freedom en leveren we op jouw adres op het netwerk van Glaspoort? Doe de postcodecheck en de nieuwe prijzen worden automatisch gehanteerd.

4 oktober 2022 – Vernieuwde helpdeskpagina’s

Het gaat goed met Freedom, we groeien hard. De ticketstanden zijn daarom het afgelopen jaar wel een aantal keer opgelopen. Want de groei van het bedrijf, betekent meer klanten en dat betekent meer klanten die vragen aan ons stellen. De grote drukte leidt helaas tot langere reactietijden op e-mail dan we zouden willen en daar hebben onze klanten last van - en wij dus ook. De oude helpdeskpagina’s hielpen niet echt bij het verminderen van vragen, omdat het ontbrak aan een logische structuur, waardoor het lastig was de juiste informatie te vinden. We zijn dan ook erg blij te kunnen melden dat de helpdeskpagina's volledig vernieuwd zijn. Benieuwd wat we hebben veranderd? Bekijk het nieuwsbericht over de wijzigingen van de helpdeskpagina’s.

Heb je hulp nodig? Bekijk dan eerst deze helpdeskpagina's. Kom je er niet uit? Bel of mail ons dan natuurlijk gerust! 

4 oktober 2022 – Freedom gaat leveren over het nieuwe glasvezelnetwerk van DELTA Fiber

Het bleek een goede dag, want naast de livegang van de nieuwe helpdeskpagina’s maakten we op deze dag ook bekend dat je in de nieuwe vraagbundelingsgebieden van DELTA voor Freedom kunt kiezen. We begonnen in Sneek en elke week komen er nieuwe gebieden bij, dus doe regelmatig de postcodecheck als je in zo'n nieuw gebied van DELTA woont! Lees meer over de tarieven in het nieuwsbericht op onze website.

Vooralsnog gaat het alleen om de nieuwe glasvezelgebieden waar vraagbundeling plaatsvindt. In de loop van volgend jaar is Freedom ook beschikbaar via het netwerk van DELTA in de gebieden die al voor oktober 2022 zijn aangelegd.

13 oktober 2022 – Freedom wordt lid van EuroISPA

Freedom is onlangs lid geworden van EuroISPA, nadat de andere leden unaniem voor onze toetreding hebben gestemd! EuroISPA is een pan-Europese organisatie die meer dan 2.000 providers in Europa vertegenwoordigt. Het is de stem van Europese providers in overleg met instanties van de EU. Euroispa bespreekt de toepassing van belangrijke maatschappelijke principes als netneutraliteit en privacy in gesprekken met Europese instanties tijdens het wetgevingsproces. We zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking: Freedom praat nu mee op Europees niveau!

27 oktober 2022 – The Privacy Collective stelt hoger beroep in

The Privacy Collective stelt hoger beroep in tegen de uitspraak van de Rechtbank Amsterdam in de zaak tegen Salesforce en Oracle. Freedom is samen met de stichting en andere betrokken organisaties nog steeds overtuigd van het belang van deze zaak. Lees op onze website nog even kort waar deze rechtszaak ook alweer over ging en wat het instellen van hoger beroep betekent in de nieuwsbrief die The Privacy Collective onlangs rondstuurde

31 oktober 2022 – Freedom krijgt hoogste score voor IPv6 gebruik in Nederland

IPv6 staat voluit voor Internet Protocol versie 6. Het is de actuele versie van het systeem dat op alle computers ter wereld de verbinding met het internet mogelijk maakt. Het aantal IPv4 adressen is bovendien beperkt tot zo'n 4 miljard en in feite wereldwijd uitgeput. IPv6 biedt (veel) meer ruimte en is daarom de nieuwe veilige standaard. Freedom vond het daarom belangrijk vanaf de start alle klanten naast een IPv4 te voorzien van een 'IPv6 prefix'. De overstap van IPv4 naar IPv6 gaat echter langzaam. 

Uit onderzoek van Stichting IPv6 is gebleken dat Freedom van alle internetproviders in Nederland de hoogste score haalt als het gaat om IPv6 gebruik. Dit draagt bij aan een veiliger en efficiënter internetverkeer en de groei van het internet. We zijn dan ook erg trots op deze score en danken Stichting IPv6 voor het feit dat zij als cadeautje hun lening van de crowdfunding uit 2019 om hebben gezet in een donatie! 

1 november 2022 – Jaarlijkse Freedom ledendag

Ieder jaar organiseert Freedom een ledendag waarin we kort terug- en vooruitblikken. Dit jaar combineren we de ledendag met het Freedom Festival op dinsdag 1 november 2022 in Philharmonie in Haarlem. We combineren de ledendag met het festival omdat we graag samen met onze leden ons driejarig bestaan willen vieren. Anco geeft tijdens de start van het festival een korte terug- en vooruitblik over Freedom. Brenno de Winter is onze gastspreker voor die avond. Bovendien krijgt ook hier het publiek de mogelijkheid om vragen te stellen en loopt het team van Freedom rond voor een praatje. 

Tijdens het Festival kondigen we ook aan dat we een nieuwe crowdfunding starten. De eerste week staat deze alleen open voor festivalgangers en crowdfunders van eerdere rondes.

8 november 2022 – Freedom kondigt nieuwe crowdfunding aan

Op 1 november startten we een nieuwe crowdfunding. En met succes! De 'stukjes Freedom' in de vorm van certificaten gaan als warme broodjes over de toonbank. De teller staat inmiddels al op 1.177.750 van de 1,5 miljoen euro. We zijn blij dat zovelen van jullie geloven in Freedom en onze missie om het internet veilig en vrij te maken. Onze dank is heel erg groot!

We gaan met volle energie verder om ons dienstenaanbod en service te verbeteren/uit te breiden én om onze stem te laten gelden als het gaat om digitale burgerrechten.

16 november 2022 – Freedom nu ook in Venray

Woon je in de gemeente Venray of in Holthees dan hebben we goed nieuws! Freedom levert sinds kort ook over het glasvezelnetwerk van GlaswebVenray. Je kunt over dit netwerk in de kerkdorpen van Gemeente Venray en in Holthees een internetverbinding van 1 Gbit/s ontvangen vanaf 51,16 euro per maand. Hiervan betaal je 17 euro aan Freedom en de overige kosten – namelijk de gebruikskosten - aan het netwerk GlaswebVenray. Lees meer op onze nieuwspagina over de gebruikskosten en hoe je in deze regio naar glasvezel kunt overstappen als bestaande klant van Freedom.

17 november 2022 – Nu ook Freedom in Midden-Brabant

Freedom biedt vanaf nu ook een glasvezelabonnement in Midden-Brabant via het netwerk Midden-BrabantGlas. Midden-BrabantGlas heeft al een glasvezelaansluiting gerealiseerd in ruim 3800 woningen in het buitengebied van Baarle Nassau, Alphen-Chaam, Gilze en Rijen, Dongen, Waalwijk, Heusden, een deel van ‘s-Hertogenbosch, Vught, Haaren, een deel van Oisterwijk, Tilburg en Goirle.

Woon je in een van deze gebieden, dan krijg je nu bij Freedom een internetverbinding van 1 Gbit/s vanaf 56 euro per maand. Hiervan betaal je 17 euro aan Freedom en de overige kosten – namelijk de gebruikskosten - aan het netwerk Midden-BrabantGlas. Lees meer op onze nieuwspagina over de gebruikskosten en hoe je in deze regio naar glasvezel kunt overstappen als bestaande klant van Freedom.

5 december 2022 – Uitfasering DSL

In heel Nederland ligt een DSL-netwerk waarover internetverbindingen worden geleverd. Dit netwerk wordt door KPN beheerd. Maar KPN legt de laatste jaren ook op veel plekken glasvezel aan. Voor een groot aantal huishoudens betekent dit dat zij zowel verbonden zijn met het DSL-netwerk als het glasvezelnetwerk. KPN heeft ervoor gekozen om op de plekken waar het beide ligt, het DSL-netwerk langzaam uit te faseren. Mocht je als Freedom klant tot deze groep behoren, dan krijg je daar vanzelf informatie van ons over. Je leest er in dit artikel alvast wat meer informatie over. 

Glasvezel is de standaard geworden als het gaat om internetverbindingen. Glasvezel is sneller, stabieler en betrouwbaar en heeft als bijkomende voordelen dat de snelheid gegarandeerd is en de upload net zo hoog is als de download. Commercieel gezien is het ook aantrekkelijker om maar één netwerk te onderhouden en dat is uiteraard het nieuwe(re) glasvezelnetwerk.

12 december 2022 – Crowdfunding Freedom succesvol afgerond

Alle 6.000 certificaten zijn verkocht en dat betekent dat we de crowdfunding via het platform CrowdAboutNow wederom succesvol hebben beëindigd. Maar liefst 1.016 nieuwe investeerders zijn vanaf nu trotse eigenaar van een stukje Freedom. We willen bij deze iedereen ontzettend bedanken!

Tijd om het vertrouwen dat jullie ons wederom geven en hebben gegeven, verder waar te maken en te groeien. Samen gaan we zorgen voor een meekijkvrij, veilig en open internet voor iedereen! 

20 december 2022 – Aankondiging prijswijzigingen

Per 1 februari 2023 voert Freedom een aantal prijswijzigingen door voor de internetabonnementen. Het betreffen zowel prijswijzigingen voor onze huidige als nieuwe klanten. Ben je klant van Freedom, dan heb je een e-mail ontvangen waarin wordt aangegeven over welk netwerk Freedom jouw internetabonnement levert met een link naar deze pagina, zodat je kan zien wat de nieuwe prijzen voor jou betekenen. 

Waarom zijn er prijswijzigingen?
Freedom voert prijswijzigingen door omdat we te maken hebben met tariefswijzigingen die zijn doorgevoerd door de netwerken, waarover wij de internetverbinding leveren. Vaak gaat het om een verhoging, veroorzaakt door de stijging van onder andere grondstof en energiekosten en de hoge inflatie. Voor sommige verbindingen hebben leveranciers de prijzen juist verlaagd. Ook dan wijzigen de prijzen. In enkele gevallen verandert er niets.

30 dec 2022 – 2022: wat zijn de nieuwe gebieden voor een Freedom internetabonnement?

In het afgelopen jaar is een recordaantal van meer dan 1 miljoen nieuwe glasvezelaansluitingen gerealiseerd, meldt brancheorganisatie NLConnect. Niet eerder ging de uitrol van glasvezel zo snel als in 2022. En aangezien Freedom op steeds meer netwerken is aangesloten, leveren we nu ook in steeds meer plaatsen een internetverbinding via glasvezel. Het leek ons daarom leuk een overzichtje te tonen van alle nieuwe gebieden waar je vanaf 2022 een internetverbinding via glasvezel bij Freedom kunt aanschaffen. In sommige gevallen betreffen het nog wel plaatsen waar de glasvezel nog aangelegd moet worden, maar hier kun je al wel een zogeheten ‘pre-order’, oftewel een voorinschrijving, plaatsen. 

Ben je benieuwd of we in jouw woonplaats al een internetverbinding via glasvezel kunnen leveren? Doe dan de postcodecheck.

En nu verder?

Het afgelopen jaar hebben we een aantal nieuwe diensten geïntroduceerd, maar vooral nieuwe netwerken aangesloten, diensten geoptimaliseerd en interne processen verbeterd. Maar onze roadmap is ook voor dit jaar weer goed gevuld! Zo gaan we verder met het aansluiten van nieuwe netwerken, waarbij DELTA Fiber en Dutch Open Fiber bovenaan het lijstje staan. Hierdoor wordt Freedom op steeds meer adressen beschikbaar. Aangezien we afgelopen jaar nog niet voldoende zijn toegekomen aan (klein)zakelijke diensten en cloudopslag voor onze klanten, gaan we daar dit jaar meer de focus opleggen. Een kort overzicht van onze plannen voor komend jaar volgt binnenkort. Op naar een mooi nieuw jaar!