Naar de inhoud Naar het menu

Op de privacy!

nieuws/220128-dag-van-de-privacy.png

Gefeliciteerd!

Vandaag is de dag van de privacy. De dag van onze privacy. Privacy is een belangrijk recht van de samenleving en van iedereen persoonlijk. Het is vandaag dus een bijzondere dag om stil te staan bij wat we nu al hebben, maar ook bij wat we nog kunnen winnen.

Wat doet Freedom nu al voor onze privacy?

We werken als internetprovider samen met heel veel organisaties. Als we met hen praten over jullie, onze klanten, dan doen we dat als het kan door het anonieme mailadres te gebruiken. Of we gebruiken een uniek nummer. Alleen wij weten welke klant bij dat unieke nummer hoort. Bij ons ben je soms dus wel een nummertje, maar dan op een goede manier :-).

Precies

Als we meer informatie moeten weten of geven over onze klanten, dan doen we dat heel precies. Wij vragen nooit om een geboortedatum of een geslacht. Dat bespreken wij dus ook nooit met de organisaties waarmee we samenwerken. Deze informatie is echt niet nodig voor het afnemen van internet of een andere dienst.

De manier waarop wij werken heet privacy by design and privacy by default. Dat wil zeggen dat wij altijd proberen zo min mogelijk informatie van klanten uit te vragen. Maar het betekent ook dat we heel kritisch omgaan met het delen van deze informatie. Het hele team van Freedom is hier elke dag mee bezig en we houden elkaar graag scherp.     

Cadeautje

Om deze dag extra feestelijk te maken, worden we sponsor van NOYB. 

NOYB is een non profit. Een non profit is een organisatie die niet werkt voor winst. NOYB pakt op wat onze Europese overheden laten liggen op het gebied van privacy. Zij doen dat het voeren van rechtszaken en het indienen van klachten. Hiermee zorgen zij ervoor dat uitspraken van rechters die belangrijk zijn voor onze privacy worden nageleefd. Goed werk dus.   

Lang leve de privacy!

Er valt nog een wereld te winnen als het gaat om onze privacy. Door organisaties als NOYB komen we in ieder geval steeds een stapje dichterbij. En jij als Freedom-klant werkt hier natuurlijk ook aan mee. Dank voor je steun en lang leve onze privacy!