Naar de inhoud Naar het menu

Freedom lid van EuroISPA

nieuws/221013-euroispa.png

Jullie hadden het misschien niet in de gaten, maar wij waren er de afgelopen tijd achter de schermen druk mee bezig: we zijn lid geworden van EuroISPA! De andere leden hebben unaniem voor onze toetreding gestemd.

Hieronder vertellen we wat meer over wat EuroISPA is en waarom wij bij deze organisatie zijn aangesloten.

Wat is EuroISPA?

EuroISPA is een pan-Europese organisatie die meer dan 2.000 providers in Europa vertegenwoordigt. Het is de stem van Europese providers in overleg met instanties van de EU. Het gaat in die overleggen over grote thema’s als netneutraliteit, vrijheid van meningsuiting, privacy en – meer in het algemeen - een open en vrij internet en communicatienetwerk.

Per dossier voert EuroISPA gesprekken met de betrokken beleidsmedewerkers en vertegenwoordigt zij alle bij haar aangesloten organisaties en bedrijven. Zo heeft ze bijvoorbeeld een rol gespeeld bij het opstellen van de DSA en is momenteel betrokken bij het CSAR wetsvoorstel.  

Heel kort gezegd is EuroISPA dus een lobbyclub in Brussel voor nationale (branche)organisaties van Europese providers en commerciële bedrijven, die gedeeltelijk de infrastructuur bepalen van het internet.     

Freedom is toegetreden als Forum Member.  

Waarom is Freedom lid geworden van EuroISPA?

Freedom is natuurlijk niet zomaar een provider. Wij zijn een bedrijf van en voor mensen met een uitgesproken idee over een open, vrij en veilig internet. Om de onderwerpen die ons aangaan en die wij belangrijk vinden in Nederland goed te belichten, vormen wij verschillende coalities.

Daarnaast worden onze belangen binnen Nederland deels behartigd door NLConnect, dat is onze brancheorganisatie.

Veel wetgeving en besluitvorming komt inmiddels direct uit Brussel. Om ook mee te kunnen praten op Europees niveau hebben we daarom besloten ons te voegen bij EuroISPA. Zo leveren wij een directe bijdrage aan de discussie over de toekomst van het internet.

Hier lees je het persbericht van EuroISPA in het Engels.