Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 08

nieuws/256a.jpg

In deze nieuwsbrief:

  1. Start beta test
  2. Binnenkort ook BBC
  3. Samenwerking met Cambrium
  4. Verrekening abonnementskosten Founding Members
  5. E-mailadressen Founding Members zonder internet

1. Freedom start bèta-test internet met tv

Op vrijdag 15 mei om 13:00 uur start Freedom Internet met het aansluiten van de tweede groep klanten. De eerste groep met 128 klanten wordt nu aangesloten. De eerste Freedom internetverbindingen zijn al actief! We hebben al een aantal verbeterpunten doorgevoerd. In de nu volgende bèta-test is er ruimte voor 256 klanten. Deelnemers kunnen zich aanmelden voor een internetverbinding met of zonder tv-abonnement. De dienst Freedom Telefonie volgt later dit jaar en kan dan eenvoudig worden geactiveerd via MIJNfreedom.  

Het aanmeldformulier voor deelname aan deze bèta-test sluit zodra 256 klanten zich hebben aangemeld. De klanten die we voor deze test zoeken zijn reeds klant bij Freedom en hebben een e-mailadres dat eindigt op @freedom.nl. Zij hebben technische ervaring, beschikken over een eigen modem of kunnen zelf een FRITZ!Box-modem aansluiten. Voor het televisieabonnement moeten deelnemers zelf de tv-ontvanger(s) kunnen installeren met behulp van een bijgesloten handleiding. Founding Members kunnen hun internetabonnement voor een jaar vooruitbetalen en krijgen 1 maand korting. Zij helpen Freedom sneller te groeien. Deze korting geldt niet voor de tv-diensten. Meer informatie over deze test en onze tarieven voor internet en de tv-pakketten lees je hier.

2. Binnenkort ook BBC

Alle Freedom klanten kunnen binnenkort TV van Canal Digitaal bestellen. Canal Digitaal past op 1 juni 2020 de zenders in het TV-basisabonnement aan. Vanaf dat moment biedt de tv-dienst van Freedom automatisch ook de BBC. De zenders Eurosport en Discovery komen helaas te vervallen. Freedom verwacht de tv-dienst voor 1 juni te activeren. Bekijk hier informatie en het zenderoverzicht.

3. Samenwerking Freedom Internet en Cambrium

Freedom Internet heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Cambrium/Tweak. Hierdoor kan Freedom straks 1 Gb-verbindingen aanbieden voor slechts 49,- euro per maand in verschillende regio’s in Nederland. Het netwerk van Cambrium omvat ongeveer 400.000 huishoudens in Nederland, terwijl het voor meer dan 200.000 adressen nog in aanleg is. Beide bedrijven worden gedreven door techniek. We delen onze visie op internet in Nederland. Lees de details over de samenwerking.

4. Verrekening abonnementskosten Founding Members

Op 11 november startte Freedom de verkoop van het Mail Only abonnement aan Founding Members. De €50 die je toen hebt betaald, gaf een e-mail abonnement voor 1 jaar. Zodra je een internetverbinding via Freedom Internet activeert, verrekenen we het resterende deel van de €50 met je nieuwe abonnement. Je krijgt het resterende bedrag automatisch terug; we verrekenen het met je eerstvolgende factuur. 

5. E-mailadressen Founding Members zonder internet

Freedom gaat op termijn het aantal mailboxen per internetabonnement uitbreiden naar 5 stuks. Elke mailbox kan dan worden vergrendeld met een eigen wachtwoord. Zo kunnen Founding Members, bijvoorbeeld huisgenoten die samen gebruik maken van één internetaansluiting, hun eigen @freedom.nl mailadres veilig blijven gebruiken. We vertellen in een komende nieuwsbrief wanneer we deze functionaliteit kunnen aanbieden, maar dat zal zeker voor 11-11-2020 zijn.

Met hartelijke groet,
Team Freedom Internet