Naar de inhoud Naar het menu

Freedom Mail na aanpassing ook naar onversleutelde servers

nieuws/poorten-achterzijde.jpg

Bij Freedom staat online security voorop. Daarom verstuurden wij e-mail uitsluitend vanaf onze versleutelde mailservers naar versleutelde mailservers. Die strakke afstelling was zo secure, dat mail soms niet kon worden afgeleverd. Je moest dan handmatig een aanpassing doen om je mail toch op die onversleutelde server te laten bezorgen. De standaard optie blijft dat e-mail alleen naar versleutelde servers wordt verzonden. Vanaf nu kun je zelf aangeven of jouw mail ook op onversleutelde servers mag worden afgeleverd. Je leest hier hoe dat precies werkt.
 
Het versturen van secure e-mail via Freedom gaat standaard met encryption via TLS (Transport Layer Security). Er bestaan echter nog steeds mailservers die geen TLS accepteren. Wordt jouw mail aangeboden op een server die geen TLS accepteert, dan krijg je van Freedom een bounce mailtje terug met daarin de tekst ‘TLS is required, but was not offered by host’. Door handmatig een andere SMTP-server in te stellen in je mailprogramma, kon je die mail dan alsnog laten bezorgen, zij het in plain tekst.

Vanaf nu kun je in de MIJN Freedom omgeving per mailadres (en op domein, per alias) aangeven of TLS verplicht is. Freedom stuurt de mail standaard naar de versleutelde server. Zet je het schuifje op ‘niet verplicht’, dan levert Freedom de mail daarna automatisch af in plain tekst.

Het gebruiken van de alternatieve SMTP-server is dus niet meer nodig, mailaccounts kunnen omgezet worden naar de normale SMTP-server (smtp.freedom.nl). Iedereen die de alternatieve SMTP-server gebruikt (unsecure-smtp.soverin.net) kan die blijven gebruiken maar de schakeling in jouw dashboard is leidend.

Voor de support pagina over dit onderwerp kijk je op  https://www.freedom.nl/support/verzenden-naar-mailservers-zonder-versleuteling/