Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwe weergave televisie Canal Digitaal

nieuws/1675692598_211125-tv-update.png

Canal Digitaal heeft aangekondigd naar verwachting enkele wijzigingen door te voeren in de weergave bij het kijken van televisie. Vanaf dat moment zien sommige knoppen er bijvoorbeeld wat anders uit, wanneer je televisiekijkt. Zodra dit is gebeurd vullen we dit nieuwsbericht eventueel aan met meer informatie. Ook passen we zo spoedig mogelijk onze helpdeskpagina's aan.

Update 27-02-2023: De update is uitgevoerd door Canal Digitaal. Je kunt de nieuwe portal op dit moment alleen nog zien wanneer je de televisieontvanger opnieuw opstart. Je kunt dat doen door hem van het stroom af te halen en weer aan het stroom te koppelen.

Binnenkort zal Canal Digitaal ervoor zorgen dat alle klanten met televisie de nieuwe update te zien krijgen. 

Een voorbeeld van de oude en nieuwe weergave:

Klik op de afbeelding om te vergroten. 

Oude weergave
Nieuwe weergave

Wat zijn de belangrijkste veranderingen?

  1. De weergave van de knoppen bij het kijken van televisie worden gewijzigd, zoals te zien is op het plaatje hierboven.
  • De actie-knoppen veranderen. Dat betekent dat je bijvoorbeeld bij live televisiekijken direct een knop hebt naar herstarten, opnieuw afspelen, het volgende programma afspelen, details weergeven en ondertiteling. Tot slot is er een balk te zien met de voortgang van het programma. Je kunt deze balk ook gebruiken om vooruit of achteruit te spoelen.
  • Er komt een functie waarbij je kan zappen tussen kanalen terwijl je het huidige programma blijft bekijken.
  • Je kunt kiezen voor opnieuw afspelen of naar het volgende programma dat op televisie komt toe gaan.
  • Er is een knop voor de ‘Zaplijst’. Hier kun je onder andere je favorieten lijst vinden en zien welke programma’s er op andere zenders worden uitgezonden.
  1. Het icoontje voor het herstarten van een programma is veranderd. Deze is nu beter te onderscheiden van het icoon voor ‘Begin Gemist’.
     
  2. Er zijn diverse bugs opgelost en de stabiliteit is verbeterd.