Naar de inhoud Naar het menu

Providers geven ex-klanten 6 maanden toegang tot oud e-mailadres

nieuws/telefoon-nagellak.jpg

Nederlandse internetproviders zullen vanaf komende zomer klanten die naar een andere partij overstappen zes maanden lang toegang tot hun oude e-mailadres geven. Dit moet het overstappen naar andere providers eenvoudiger maken. Op dit moment willen veel mensen niet naar een andere provider overstappen omdat ze bang zijn de toegang tot hun e-mailadres te verliezen, zo blijkt uit onderzoek dat het ministerie van Economische Zaken liet uitvoeren.

Providers hebben op verzoek van staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken met elkaar afgesproken om vanaf deze zomer klanten die zijn overgestapt zes maanden toegang tot het oude e-mailadres te bieden. Nu is dat nog één maand. Bovendien wordt wettelijk vastgelegd dat providers zorgen dat de levering van internet, telefonie en tv niet langer dan één werkdag wordt onderbroken. Dit neemt een andere angst weg die in het onderzoek naar boven kwam: veel gebruikers zijn bang om bij een overstap tijdelijk geen internetverbinding te hebben.

De op privacy gerichte internetprovider Freedom Internet, die dit jaar van start wil gaan, stelde eerder al dat het e-mailadres een belangrijke reden is waarom mensen niet overstappen. "Het is nu immers heel lastig voor mensen om van provider te verhuizen, omdat je je e-mailadres niet mee kunt nemen. Bij ons kun je je e-mailadres wél meenemen. Zo kun je nooit meer worden gegijzeld door je provider", aldus Freedom Internet.

Naast een e-mailadres van de eigen internetprovider kiezen veel mensen ook voor een e-mailadres van een partij zoals Google of Microsoft. Zo zou Gmail al meer dan 1,5 miljard gebruikers hebben.

Bron: www.security.nl