Naar de inhoud Naar het menu

Reuring over WhatsApp: hoe stuur je meekijkvrije berichten?

nieuws/whatsapp-logo-6.png

Bij Freedom zijn we blij met elke discussie over online privacy, want wij vinden dat dit onderwerp veel meer aandacht verdient.

Deze week kwam berichtenservice WhatsApp onder vuur te liggen vanwege de nieuwe voorwaarden die gebruikers hebben moeten tekenen. Voor Europese gebruikers verandert er op dit moment niet veel, toch vragen steeds meer mensen zich nu af of ze deze populaire app niet moeten mijden.

Met de meekijkvrije e-maildienst die wij aanbieden, kunnen wij die discussie alleen maar toejuichen. Eigenlijk wordt het gewoon tijd voor een meekijkvrije berichtenservice voor je mobiele telefoon. Wij volgen de ontwikkelingen daaromheen (en de voor- en tegenstanders!) op de voet.

Wat je kunt doen
Een eenduidig antwoord op welke berichtenapp je het beste kunt gebruiken, is er helaas niet. Er zijn vele voor- en tegenstanders van alle apps, de meningen liggen helaas uiteen. Wat wij zien, is dat Signal goed uit de verf komt, onder andere bij de Consumentenbond. En er zijn een aantal minder bekende diensten, zoals Matrix of Delta Chat.

Ons advies is dat je zelf een afweging maakt. Dat kan bijvoorbeeld met deze vergelijkingssite:
https://www.securemessagingapps.com

Discussieer mee!
Heb jij input of ben je nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen? Neem dan een kijkje op onze community en neem deel aan de discussie