Naar de inhoud Naar het menu

Freedom start nieuwe crowdfunding!

Koop jij een stukje Freedom Internet?

nieuws/221108-crowdfunding.png

Freedom ziet het internet als een eerste levensbehoefte. Maar dan moet het wel veilig en toegankelijk zijn. Dat is het nog niet, dus er is werk aan de winkel! We willen harder groeien, want dat betekent sneller een positief bedrijfsresultaat en een grotere achterban. Hiermee maken we onze strijd voor een meekijkvrij, veilig en open internet sterker. Help jij ons mee? Koop jouw stukje Freedom!

Voorinschrijving zeer succesvol, al 3.357 van de 6.000 certificaten verkocht!

De crowdfunding ging een paar dagen geleden al open voor de bezoekers van het Freedom Festival en voor degenen die al eerder meededen aan de crowdfunding. Dit bleek een groot succes; in 7 dagen tijd is er al 839.250 euro geïnvesteerd. Het minimum bedrag van 750.000 euro is hiermee al binnen! Vanaf vandaag kan iedereen een certificaat bemachtigen. Wil jij ook een stukje Freedom kopen, wees er dan snel bij! 

Waarom een nieuwe crowdfunding?

We riepen het al vaker: het gaat goed met Freedom. “Zo goed, dat je een nieuwe crowdfunding start om extra geld op te halen?”, zal je misschien denken. Het antwoord is ja. We leggen je graag uit waarom.

Steeds meer klanten weten Freedom te vinden. Dat komt omdat we op steeds meer plekken een internetabonnement kunnen leveren. En omdat we op steeds meer netwerken actief zijn, zoals onder andere E-Fiber, ViberQ en Glaspoort. Sinds kort kun je een pre-order plaatsen in gebieden waar DELTA een nieuw glasvezelnetwerk uitrolt en zijn we bezig met de aansluiting op het netwerk van Open Dutch Fiber. Dat betekent dat we nog meer groei verwachten in klantaantallen. Super goed nieuws natuurlijk! Alleen klanten kosten in eerste instantie vooral geld. Er moet namelijk voor iedere nieuwe klant een aansluiting gerealiseerd worden, een modem geleverd, er zijn kosten voor de monteur (meer dan we doorberekenen aan de klant) en de lijnhuur bij het netwerk moet voor een jaar betaald worden. Dat betekent dat we deze kosten pas terug gaan verdienen na ca. 18 maanden.

Meer klanten betekent dus ook hogere investeringen. Bovendien is dat niet het enige waar geld voor nodig is, want we groeien ook qua team, we optimaliseren onze huidige diensten, we bouwen aan nieuwe diensten en last but not least: we laten onze stem horen en vechten voor een meekijkvrij, veilig en open internet.

Om verder te groeien is geld nodig en mede daarom organiseren we wederom een crowdfunding. We verkopen net als in 2021 certificaten. Daarmee schaf je eigenlijk een klein stukje ‘Freedom’ aan.

Extra doel

De verwachting is nog steeds dat we in kwartaal 4 van 2023 EBITDA positief worden. We willen dat punt echter graag wat meer naar voren halen. Dit willen we bewerkstelligen door naast autonome groei ook een kleinere provider over te nemen. Zo maken we in één keer een grote stap. Onze klantenbase groeit dan met naar schatting een kleine 3000 klanten. Met een grotere groep bestaande klanten kom je sneller tot een positief bedrijfsresultaat. Ook ontstaat er een grotere achterban. Dit samen maakt onze strijd voor een meekijkvrij, veilig en open internet een stuk sterker. Verkopen we tijdens de crowdfunding het maximale aantal certificaten, dan kunnen we dit naar alle waarschijnlijkheid realiseren. Verkopen we de helft, namelijk 3000 certificaten, dan realiseren we met het bedrag alleen een rustigere, verdere groei van Freedom.

Wil je meer weten? Ga dan naar de pagina van CrowdAboutNow: www.crowdaboutnow.nl/freedom2022

Heb je een vraag? Bekijk de veelgestelde vragen op de helpdesk-pagina of stuur een e-mail naar crowdfunding@freedomnet.nl