Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 04

nieuws/afgelast.jpg
 1. Freedom launch party Paradiso gaat NIET door
 2. Voortgang internetabonnementen
 3. 1 jaar vooruitbetalen = ruim 8% korting
 4. Freedom-abonnementen en aansluitingen 
 5. BNS logistieke partner van Freedom
 6. IPv4-adressen

1. Freedom launch party Paradiso gaat NIET door

Door de verregaande maatregelen rondom rondom het coronavirus COVID-19 
is ook de freedom launch party op 29 maart in Paradiso uitgesteld. Samen met Paradiso zoeken we naar een nieuwe datum. De crowdfunders die een toegangsbewijs hadden voor het feest op 29 maart, krijgen later in het jaar automatisch een nieuwe uitnodiging. Zodra er meer bekend wordt over de launch party, informeren we je via onze website en onze nieuwsbrief. 

2. Voortgang internetabonnementen

Ondanks de corona-restricties, kunnen de medewerkers van Freedom gewoon doorwerken. We liggen nog steeds op schema om de orderstraat op 30 maart te openen. Op www.freedom.nl kunnen straks de eerste 128 (test-)klanten hun internetverbinding aanvragen. Alleen Founding Members kunnen straks een internetverbinding bestellen. Pas als alle Founding Members de kans hebben gehad hun verbinding aan te vragen, zetten we de orderstraat open voor de rest van Nederland. Founding Member worden kan tot 29 maart via www.freedom.nl
 
Mocht een van onze medewerkers ziek worden, dan kan de datum doorschuiven. Daarnaast is nu niet bekend of monteurs straks naar jouw locatie mogen komen om het modem te installeren. Kan dat nog niet, vanwege de corona-maatregelen, dan zullen we dat duidelijk aangeven. Het is dan raadzaam dat je alleen een verbinding bestelt als je zeker weet dat je zelf het doe-het-zelf-pakket kan installeren. 
 
We communiceren via onze website op welk tijdstip de bestelpagina opengaat. We melden dat 24 uur van tevoren, zodat je tijdig je vinger op de F5 kunt parkeren. Alle belangrijke nieuwsaankondigingen doen we uitsluitend via onze nieuwsbrief. Voor tussentijdse updates kun je terecht op onze nieuwspagina
 
Sinds de vorige nieuwsbrief: 

 • Is onze eerste zending modems voor DSL- en glasverbindingen in Nederland aangekomen!
 • Hebben we een contract met logistieke partner BNS getekend;
 • Hebben we een overeenkomst gesloten met een monteurspartij;
 • Zijn we nu in afrondende fase met een televisieleverancier;
 • Zijn de contracten voor telefonie gereed;
 • Is Freedom aangemeld bij brancheorganisaties ISPconnect en NLconnect;

Hebben we Freedom aangemeld voor overstapservice COIN. Daardoor hoeven nieuwe abonnees van Freedom -straks- hun abonnement bij de vorige internetprovider niet meer zelf op te zeggen. 

3. 1 jaar vooruitbetalen = ruim 8% korting

Alle abonnementen van Freedom zijn jaarabonnementen, die je daarna per maand kunt opzeggen. Voor het betalen van je abonnement kun je straks kiezen uit twee varianten: vooruitbetalen per maand of vooruitbetalen per jaar. Kies je voor vooruitbetalen per jaar, dan hoef je maar voor 11 maanden te betalen. Dat is dus ruim 8% korting. Als je een jaar vooruitbetaalt, kan Freedom sneller groeien.

4. Freedom-abonnementen en aansluitingen 

Veel Founding Members hebben meer dan één Freedom-abonnement geregistreerd en betaald. Bijvoorbeeld om alle gezinsleden een @freedom.nl e-mailadres te kunnen geven. 

Per huisadres kun je straks in principe maar één internetverbinding aanvragen. We gaan ervoor zorgen dat je later die e-mailboxen kunt verzamelen onder één abonnement, waarbij de privacy van de gebruikers gegarandeerd is. Hoe we dat exact gaan doen, dat melden we in de komende nieuwsbrieven. We weten nog niet wanneer we deze uitbreiding beschikbaar kunnen maken, maar dat zal zeker voor 11 november zijn.

5. BNS logistieke partner van Freedom

Freedom heeft BNS geselecteerd als partij voor logistiek. BNS is een ervaren organisatie, met een goede reputatie en veel ervaring met logistiek bij internetproviders. BNS denkt pro-actief mee om de privacy van onze abonnees te beschermen. De eerste pallets met onze modems staan inmiddels in het Nederlandse magazijn!

6. IPv4-adressen 

We krijgen veel vragen over IPv4-adressen. Deze zijn schaars en gewild. Je hebt een IPv4-adres nodig zodat je zonder problemen eigen servers en peer-to-peer-toepassingen kan gebruiken. Freedom levert straks al haar internetverbindingen standaard inclusief een vast IPv4-adres. Iedereen krijgt ook een native IPv6-verbinding; dual stack wordt bij Freedom de standaard.

Met hartelijke groet,
Team Freedom Internet