Naar de inhoud Naar het menu

Belangrijk: update je FRITZ!Box

nieuws/230907-update-je-fritzbox.png

Wanneer je een internetabonnement hebt bij Freedom dan maak je gebruik van een FRITZ!Box of heb je jouw eigen apparatuur. De FRITZ!Box wordt gemaakt door het bedrijf AVM. AVM heeft aangegeven dat alle FRITZ!Boxen nieuwe firmware krijgen, zodat belangrijke stabiliteit- en veiligheidsproblemen verholpen worden. Om die nieuwe firmware op je FRITZ!Box te zetten, moet je hem updaten. We vragen iedereen daarom zo spoedig mogelijk de FRITZ!Box up te daten en leggen in dit artikel verder uit hoe je dat doet. 

Hoe update je je FRITZ!Box? 

Je kunt zelf instellen dat je FRITZ!Box automatisch wordt geüpdatet wanneer er nieuwe firmware beschikbaar is. Heb je dit niet automatisch ingesteld, dan kun je dat alsnog doen: https://helpdesk.freedom.nl/category-detail/hoe-update-ik-mijn-modem-automatisch

Wil je liever je FRITZ!Box handmatig updaten, bekijk dan deze pagina: https://helpdesk.freedom.nl/category-detail/hoe-update-ik-mijn-modem-handmatig

De meest up-to-date firmware is gecontroleerd op 7 september 2023. Wanneer de firmware al up-to-date is, zie je geen update staan. Hieronder vind je de FRITZ!Box en de laatste firmware versie:

  • FRITZ!Box 5490: 07.31
  • FRITZ!Box 5530: 07.57
  • FRITZ!Box 7583: 07.57
  • FRITZ!Box 7583: VDSL 07.57
  • FRITZ!Box 7590: 07.57
  • FRITZ!Box 7590: AX 07.57

Ervaar je na het updaten van je modem problemen met het internet? Bekijk dan de handleiding voor het instellen van je FRITZ!Box op deze pagina en loop de stappen na: https://helpdesk.freedom.nl/sub-category/installeren-internet

Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op

Wat gebeurt er als je je FRITZ!Box niet update? 

Mocht je je FRITZ!Box niet updaten, dan zorgt AVM ervoor dat je FRITZ!Box wordt geüpdatet. Ze doen dit steeds voor een klein groepje FRITZ!Boxen waarvan de firmware nog niet is geüpdatet. Het zou daarom kunnen dat jouw FRITZ!Box inmiddels al is geüpdatet. 

Toch willen we je vragen hier niet op te wachten en zelf je FRITZ!Box zo spoedig mogelijk te updaten zoals hierboven is uitgelegd, om te voorkomen dat je last krijgt van de stabiliteits- en veiligheidsproblemen.  

Wat zijn de stabiliteit- en veiligheidsproblemen?

AVM vertelt in een artikel binnenkort meer over de stabiliteit- en veiligheidsproblemen die ze hebben opgelost met deze firmware. Zodra het artikel online staat, delen wij het hier ook.