Naar de inhoud Naar het menu

XS4ALL stopt met subnetten, Freedom Internet biedt oplossing

nieuws/1621437264_210519-subnet.jpg

Vandaag maakte XS4ALL bekend te stoppen met het aanbieden van subnetten aan klanten. Subnetten zijn reeksen van IP-adressen die door een groot aantal bedrijven en hobbyisten wordt gebruikt, zodat hier bijvoorbeeld een eigen e-mail-, file- of backup-server op kan worden gedraaid. Freedom Internet was al bezig met voorbereidingen voor het aanbieden van subnetten voor klanten, maar gaat deze oplossing nu binnen enkele maanden versneld aanbieden voor zowel particulieren als organisaties.

Kortgeleden maakte XS4ALL al bekend dat zij stoppen met het aanbieden van shared hostingdiensten aan hun klanten. Freedom CEO Anco Scholten ter Horst: “het lijkt erop dat bij de overname door KPN, de angst van veel XS4ALL-klanten waarheid wordt: de ontmanteling is begonnen. Nog geen twee maanden geleden was het de shared webhosting en nu de subnetten die geschrapt worden uit het productenaanbod. Gelukkig kunnen wij XS4ALL-klanten helpen door hen binnenkort subnetten aan te bieden, wanneer zij overstappen naar Freedom.”

Freedom was achter de schermen al een tijd bezig met het voorbereiden van het aanbieden van subnetten, want hierover kwamen regelmatig vragen binnen van onze bestaande klanten. We zijn daarom, en vanwege de aankondiging van XS4ALL, de zaken technisch aan het voorbereiden en willen de dienst binnen enkele maanden aanbieden. Ben je geïnteresserd? Dan kun je je hieronder aanmelden voor de speciaal ingerichte nieuwsbrief. Je hoort het dan als eerste wanneer de nieuwe dienst ‘live’ gaat.