Naar de inhoud Naar het menu

Freedom Internet verzorgt hosting coronamelder.nl

nieuws/coronamelder-punt-nl.png

Het Ministerie van VWS heeft Freedom Internet gevraagd voor de hosting van website coronamelder.nl. Het Ministerie koos voor Freedom vanwege het solide Freedom hosting platform dat extreme piekbelasting moeiteloos moet afhandelen, de snelheid waarmee de ervaren Freedom systeembeheerders konden meedenken met het ontwikkelteam van Coronamelder App en de 100% score voor moderne internetstandaarden op internet.nl. 

Anco Scholte ter Horst, algemeen directeur van Freedom Internet, is zeer verheugd dat het Ministerie van VWS de website coronamelder.nl aan Freedom toevertrouwt. “Deze website is belangrijk voor de gezondheid van alle Nederlanders en moet continu beschikbaar zijn. We zijn verheugd en zeer trots dat Freedom door het hosten van Coronamelder.nl kan bijdragen.”

Naar verwachting zullen miljoenen bezoekers dagelijks op coronamelder.nl informatie zoeken en de coronappp downloaden. Komende dinsdag, na de persconferentie van Minister President Mark Rutte, verwacht Freedom de hoogste piek. 

Freedom Internet is een mede-ondertekenaar van het Veilig Tegen Corona manifest. Dit collectief maakte zich sterk voor de transparante ontwikkeling van de corona app. Daardoor kon nauwlettend worden bewaakt hoe de overheid omgaat met de privacy van Nederlandse burgers.

Sinds 1 oktober biedt Freedom Internet met haar partner ProcoliX managed hostingdiensten voor platforms met mogelijke piekbelasting die hoge beschikbaarheid eisen. Naast Coronamelder.nl hebben zich meer hostingklanten gemeld die van het solide hosting platform gebruik gaan maken.