Naar de inhoud Naar het menu

Achter de schermen - wat doet Freedom voor je privacy?

Het sine nomine e-mailadres

nieuws/211201-soverin.png

We hebben er al vaak vragen over gekregen. Hoog tijd dus om er wat meer uitleg over te geven. Wat is nou toch dat sine nomine e-mailadres?

Je ziet het staan als je bent ingelogd in MIJNfreedom. Druk aan de linkerkant in het menu op ‘E-mailaccount’. In het middenveld verschijnt nu groot in beeld jouw freedom e-mailadres. Daaronder wordt jouw anonieme e-mailadres vermeld.

Dit anonieme e-mailadres wordt voor iedere nieuwe klant direct aangemaakt. Voor de @ staat een reeks van cijfers en letters. Deze reeks is per klant verschillend. Achter de @ staat ‘sinenomine.email’.

Sine nomine betekent: zonder naam. Anoniem dus.

Maildienst van Soverin    

Voor de Freedom mail werken we samen met onze partner Soverin. Lees hier meer over hoe Soverin privacy vriendelijke mail verzorgt. Onder ‘A private alias’ geeft Soverin een korte uitleg over het anonieme e-mailadres (in het Engels).

Waarom een anoniem e-mailadres?

Freedom werkt samen met heel veel partners en leveranciers. BNS is bijvoorbeeld onze logistieke partner. Zij sturen de hardware naar alle klanten. Dat is bijvoorbeeld de FRITZ!Box modem of de setupbox voor televisie.  

Aan onze partners en leveranciers geven we enkel het anonieme e-mailadres van een klant. Wij vinden namelijk dat je nooit meer gegevens hoeft te delen dan absoluut noodzakelijk.

Dit is een van onze manieren om jouw privacy te beschermen. Met dank aan de knappe koppen van Soverin!