Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 03

nieuws/eerste-internetverbinding-aangevraagd.jpg

1. Update voortgang aansluitingen
2. Zo gaan we Founding Members aansluiten
3. Diensten en tarieven
4. Freedom via E-fiber in Amstelveen
5. Domeinnamen registreren kan voortaan op je eigen naam
6. Toegangsbewijzen Paradiso feest 29 maart
7. Freedom heeft trackingsvrije nieuwsbrief


1. Update voortgang aansluitingen

Op 25 februari vierden we een mijlpaal! Via onze zelfgebouwde orderstraat hebben we de eerste internetverbinding aangevraagd voor Freedom Internet. In de komende maand zal Freedom meerdere testlijnen aanvragen bij diverse netwerkaanbieders. Vanaf 30 maart kunnen de eerste Freedom Founding Members hun internetverbinding bestellen via www.freedom.nl. Nadat alle Founding Members kans hebben gehad hun verbinding te activeren, zetten we de orderstraat open voor de rest van Nederland. Dat zal aan het eind van 2020 zijn. Founding Member worden kan nog tot 29 maart via de website

Sinds de vorige nieuwsbrief: 

 • Is onze eerste zending modems voor DSL- en glasverbindingen onderweg!
 • Hebben we de monteurspartij geselecteerd die de installatie bij jou thuis komt uitvoeren. We maken nu aanvullende afspraken om je privacy te beschermen en regelen alles achter de schermen om jouw overstap naar Freedom zo soepel mogelijk te laten verlopen;
 • Voeren we intensief overleg met een tv-aanbieder die zijn voorwaarden aanpast, zodat hij straks via Freedom diensten mag leveren;
 • Zijn we in gesprek met KPN over rechtstreekse toegang tot het landelijke KPN-netwerk;
 • Kunnen we eindelijk vertellen welke internetverbindingen we gaan aanbieden voor welk tarief.

2. Zo gaan we Freedom Founding Members aansluiten

Op 30 maart opent de bestelomgeving op www.freedom.nl. Daar kan iedereen zijn postcode invullen om te checken welke verbindingen Freedom op dat adres kan leveren. Uitsluitend Freedom Founding Members krijgen toegang tot de bestelstraat. Zij moeten inloggen met hun naam@freedom.nl en hun wachtwoord. We starten met een eerste testgroep van 128 bestellingen, daarna sluiten we de orderstraat. Zodra de eerste groep klanten is aangesloten, heropenen we de website voor 256 nieuwe orders. Daarna volgt er een groep van 512 klanten, 1024 klanten en 2048 klanten. Daarna kunnen we het tempo opvoeren. Onze helpdesk beoordeelt hoe snel zij de volgende groep Founding Members kunnen aansluiten. Zodra er ruimte is voor nieuwe bestellingen, communiceren we dat via www.freedom.nl/nieuws en via onze social kanalen.

3. Internetverbindingen: snelheid en tarieven

De prijzen van de Freedom internetverbindingen zijn sterk afhankelijk van de prijs die Freedom betaalt aan netwerkleveranciers. Omdat de inkooptarieven van netwerkproviders onderling sterk verschillen, hanteert Freedom Internet transparante tarieven voor haar internetverbindingen. 
 
We vragen een eerlijke prijs voor de internetdiensten die we over de verbindingen leveren. We doen geen concessies aan onze kwaliteit en service.  We zijn vastbesloten een bedrijf te bouwen dat voldoende winst maakt om te kunnen investeren in nieuwe diensten, eigen hardware en personeel. Daarnaast willen we ons sterk kunnen maken voor maatschappelijk relevante onderwerpen die met online privacy en security te maken hebben. 
  
Hieronder staan de tarieven van onze internetverbindingen. Informatie over aanvullende diensten, waaronder televisie- en telefonie, volgt snel via www.freedom.nl en in komende nieuwsbrieven. 

 • Eur 49,- pmnd 1000 mbit/s Glasvezel (= 1 Gigabit/s); Regionaal beschikbaar (via verschillende netwerken)
 • Eur 59,- pmnd 100 Mbit/s glasvezel; Landelijk beschikbaar via KPN-netwerk
 • Eur 65,- pmnd 200 Mbit/s glasvezel; Landelijk beschikbaar via KPN-netwerk
 • Eur 79,- pmnd  500 Mbit/s glasvezel; Landelijk beschikbaar via KPN-netwerk
 • Eur 47,- pmnd DSL; Landelijk beschikbaar via KPN-netwerk
 • Eur 12,- pmnd toeslag voor bestaande DSL-pairbonding; Landelijk beschikbaar via KPN-netwerk
 • Vanaf 30 maart kun je via www.freedom.nl checken welke snelheden beschikbaar zijn op jouw locatie. Alleen Freedom Founding Members kunnen een internetverbinding bestellen. Het is tot 29 maart mogelijk om nog Founding Member te worden via de website

4. Freedom via E-fiber in Amstelveen

In de regio Amstelveen doet Freedom mee met de vraagbundeling voor E-fiber glasvezel kabel. Op hun website kun je nu al een bestelling plaatsen voor een Freedom abonnement met glasvezelverbinding in Amstelveen. De vraagbundeling voor E-fiber sluit op 1 april.

5. Domeinnaam op eigen naam registreren

Domeinnamen die Freedom leden aanvragen, registreren we standaard op naam van Soverin. Dit doen we bewust om jou als domeineigenaar anoniem te houden. Met de verhuiscode kun je jouw domein altijd meenemen naar een andere provider, zónder tussenkomst van Freedom. 
De domeinnaam die je via Freedom aanvraagt, kun je vanaf nu ook op je eigen naam registreren. Hoe dat moet lees je op onze supportpagina. Bij SIDN kun je checken op welke naam het domein staat geregistreerd. 

6. Paradiso launchparty 29 maart

Gisteren verstuurden we de toegangsbewijzen voor de Freedom launchparty, die op 29 maart in Paradiso zal plaatsvinden. De voorbereidingen voor het feest zijn in volle gang. We verheugen ons enorm op de kennismaking met onze crowdfunders! Uiteraard houden we ontwikkelingen rondom het Coronavirus in de gaten. We volgen de richtlijnen van het RIVM.  Ook kijken we naar de mogelijkheid om het officiële gedeelte live te streamen. Meer informatie staat op de site van het actiecomité XS4ALLmoetblijven.

7. Freedom heeft trackingsvrije nieuwsbrief

Freedom heeft een volledig trackingsvrije nieuwsbrief. Dat is vrij uniek; de meeste nieuwsbrieven staan vol met elementen die waardevolle informatie over jouw klikgedrag registreren. Met die data kan het bedrijf jou gericht bestoken met allerlei marketingactiviteiten. Of de data verkopen aan derden, die je dan benaderen met informatie en aanbiedingen die aansluiten op jouw interesses. 
 
In de software van Newsletter2Go konden we alle trackingopties uitzetten. Er zaten echter nog een paar kleine analysetrackers in, die Newsletter2Go op ons verzoek ook eruit heeft gehaald. Freedom stuurt je een nieuwsbrief die jouw privacy volledig respecteert. De Freedom nieuwsbrief registreert helemaal geen informatie. We analyseren je klikgedrag niet. We kunnen je persoonlijke voorkeuren niet gebruiken of verkopen aan derden. Dat hebben we beloofd in onze corporate charter, en dat voelt goed. 

Met hartelijke groet,
Team Freedom Internet

Ben je nog geen abonnee op onze nieuwsbrief? Schrijf je hier in!