Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 21

nieuws/ideas.jpg

1. Klanten over overstappen naar Freedom: klaar voordat je er erg in hebt
2. Founding Members: maak je keuze
3. De kunst van vragen stellen: Freedom wil weten wat er speelt
4. Tv via Freedom: verbeteringen en een tip
5. Wijzigingen voor tv-abonnees
6. Freedom verzet zich tegen verzoeken van stichting BREIN

1. Klanten over overstappen naar Freedom: klaar voordat je er erg in hebt
Nu we weer met z’n allen thuis zitten, is goed internet belangrijker dan ooit. Het overstappen in deze tijd houdt velen tegen, maar dit is echt niet nodig.
‘De overstap was gedaan voordat ik er erg in had. Ik had denk ik hooguit twee minuten nodig om de handelingen uit te voeren en had gelijk verbinding. Geen enkel probleem ondervonden’, zo zei een van onze klanten die we vroegen hoe het overstappen was gegaan.
Twijfel je nog over overstappen? Duizenden klanten gingen je voor en uit ons onderzoek blijkt: overstappen is supersimpel en is binnen een paar minuten gepiept. In 99,8% van de gevallen is er zelfs minder dan 1 minuut downtime.
We verwelkomen jou ook graag, lees hier verder over hoe je de overstap maakt!

2. Founding Members: maak je keuze
Zoals in de vorige nieuwsbrief ook is gemeld, lopen veel Founding Member e-mailaccounts af. We sluiten niemand zomaar af en sturen alle Founding Members een reminder dat ze in actie moeten komen om hun e-mailaccount te behouden. (We sturen deze mail ongeveer een jaar nadat je Founding Member bent geworden.)
Wat ons betreft is dit het uitgelezen moment om jezelf een Freedom internetverbinding cadeau te doen!
Houd je mail in de gaten en geef snel door of je wilt verlengen of overstappen.

3. De kunst van vragen stellen: Freedom wil weten wat er speelt
Eind oktober stuurden we een enquete uit onder alle nieuwsbrief-abonnees. Bijna 2000 reacties ontvingen we, waar we dankbaar doorheen hebben gespit. Veel van jullie gaven een uitgebreid open antwoord, die we inmiddels allemaal in kaart hebben gebracht en, waar mogelijk, ingepland hebben in onze projectenkalender.
Het eerste resultaat hebben we inmiddels verwerkt: F-Secure werd veel genoemd als wens en behoefte. Inmiddels is F-Secure standaard onderdeel van onze dienstverlening.
Ook hebben we het overstappen onder de loep genomen. Ook daar zijn verbeteringen doorgevoerd waardoor we nu met trots kunnen zeggen dat overstappen binnen dezelfde techniek (van glas naar glas of van dsl naar dsl) in 99% van de gevallen zonder downtime plaatsvindt.
Bekijk de gehele enquete uitslag hier

Daarnaast hebben we vorige maand een oproep gedaan voor het klantenpanel. We hebben hier 300 reacties op gehad, die we de komende periode af en toe kwalitatieve vragen zullen stellen via de mail. We willen via deze weg alle respondenten hartelijk danken voor hun aanmelding. Als we je nodig hebben, sturen we je een mail!

4. Tv via Freedom: verbeteringen en een tip
Zoals je in de enqueteresultaten ziet, zijn er veel reacties gekomen op TV via Freedom. Aan de hand van de bevindingen zijn we in gesprek met Canal Digitaal om te kijken waar en hoe er verbeteringen en aanpassingen mogelijk zijn. Zodra er updates zijn hierover, delen we dat met je.
Alvast een tip voor alle tv-abonnees: ook via de TV App, die is inbegrepen bij je tv-abonnement, kun je prettig tv kijken op je vaste tv. De Tv App is te gebruiken op je mobiel, tablet, pc & smart tv en wordt over het algemeen als gebruiksvriendelijk ervaren. Verbind de app met je televisie en je kunt gemakkelijk tv kijken!

5. Wijzigingen voor tv-abonnees
Voor tv-abonnees zijn er een aantal wijzigingen op til. Zo wijzigt per 30 december de naam Fox Sports in ESPN. Er verandert niks aan de programmering en competities, wel zul je als sportkijker een andere vormgeving zien. Ook wordt de FOX Sports Go App uitgefaseerd: als tv-abonnee kun je vanaf 21 december de vervangende ESPN-app downloaden.
Daarnaast is de favoriete zenderlijst terug, waar je komt door tijdens het live tv-kijken twee keer te klikken op het pijltje naar rechts. De veelbesproken tv-serie Baron Noir (van de billboards door heel Nederland) is inmiddels ook te zien via Canal Series +.
 
6. Freedom verzet zich tegen verzoeken van stichting BREIN
Stichting BREIN heeft vandaag bekend gemaakt dat zij weer eens naar de rechter stapt om internetproviders in Nederland zo ver te krijgen om e-mailadressen van klanten af te staan. Dit keer gaat het over een campagne gericht op uploaders van grote bestanden. E-mailadressen van klanten zijn persoonlijke gegevens. Freedom Internet geeft geen persoonlijke gegevens aan derden en verzet zich dus tegen deze actie van BREIN…
Lees hier verder.