Naar de inhoud Naar het menu

Nieuwsbrief 51

1. Meld je aan voor de ledendag // Freedom Festival

Er is nog plek! Heb je je nog niet aangemeld? Doe dit dan alsnog.

Dit jaar organiseert Freedom de ledendag op dinsdagavond 1 november in Philharmonie in Haarlem. We starten het programma met een korte terug- en vooruitblik over Freedom van Anco, vervolgens geeft hij het woord over aan Brenno de Winter, onderzoeksjournalist en IT-expert. We sluiten dit deel af met een aantal stellingen die we aan jullie voorleggen. Daarna is het tijd voor een borrel! Maak gezellig een praatje, schaf een Freedom shirt of hoodie aan, bemachtig een sticker of stel een vraag aan het team van Freedom.

Wil je erbij zijn? Dat kan! Bekijk hier het programma en meld je aan.

2. Let op! Op 1 november tot 16.00 uur bereikbaar

In verband met het Freedom Festival (zoals hierboven beschreven) zijn wij op 1 november tot 16.00 uur telefonisch en per mail bereikbaar. 

3. De rechtszaak van FOIC, het verzoekschrift 

Op 24 mei stapte de Freedom of Information Coalition (FOIC) naar de Europese rechter vanwege een internet blokkade. In de eerste update bespraken we hoe deze coalitie tot stand is gekomen. Vervolgens bespraken we in het tweede deel met wie we besloten samen te werken. Dit keer lees je meer over het verzoekschrift

4. Freedom is lid van EuroISPA

Freedom is onlangs lid geworden van EuroISPA, nadat de andere leden unaniem voor onze toetreding hebben gestemd! EuroISPA is een pan-Europese organisatie die meer dan 2.000 providers in Europa vertegenwoordigt. Het is de stem van Europese providers in overleg met instanties van de EU. Euroispa bespreekt de toepassing van belangrijke maatschappelijke principes als netneutraliteit en privacy in gesprekken met Europese instanties tijdens het wetgevingsproces. We zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking: Freedom praat nu mee op Europees niveau!

5. Ben je op de hoogte?

Wekelijks plaatsen we op vrijdag nieuws over security, privacy en andere (online) mensenrechten. In het overzicht van week 40 lees je bijvoorbeeld over privacy als groepsrecht en hoe een thuiswerker onterecht werd ontslagen, omdat hij cameratoezicht weigerde. In week 41 lees je onder andere over de cookie paywall en burgerrechtenorganisaties die strijden voor het behoud van encryptie.

6. Nu ook een glasvezelabonnement in Midden-Groningen

Woon je in Froombosch, Harkstede, Hellum, Kolham, Scharmer, Schildwolde, Siddeburen of Slochteren? Goed nieuws! Je kunt nu kiezen voor een glasvezelinternetabonnement bij Freedom. Wil je een abonnement, plaats dan je bestelling vóór 18 november 2022 i.v.m. de vraagbundeling.

Ben je al klant bij Freedom, maar wil je graag overstappen naar een glasvezelabonnement bij Freedom? Volg dan het verhuisproces om dit aan ons door te geven. Je vindt de stappen in deze handleiding terug.

7. Ook hier levert Freedom binnenkort over glasvezelnetwerk DELTA

In de vorige nieuwsbrief lieten we weten dat Freedom via het netwerk van DELTA Fiber een internetverbinding kan leveren. Het betreft alleen nog de vraagbundelingsgebieden die starten in oktober 2022 of later. Er zijn inmiddels een paar nieuwe gebieden aan toegevoegd! Woon je in een plaats in Reusel-de Mierden, Heerhugowaard of Eemsdelta Noord West, doe dan nu de postcodecheck en plaats een pre-order. Lees meer over de tarieven in het nieuwsbericht op onze website.

We kregen veel vragen over andere gebieden waar DELTA glasvezel aanlegt of aangelegd heeft. Je vindt hier een aantal antwoorden op veelgestelde vragen. 

8. Ben jij een beller?

Ben je iemand die liever iedere dag even belt in plaats van appt met een familielid of vriend(in)? Dan zit je met het abonnement Bellen Vrij NL helemaal goed. Freedom introduceerde dit vaste telefonie abonnement afgelopen zomer. Voor 15 euro per maand bel je naar vaste en mobiele nummers in heel Nederland.

Heb je al een Bellen Basis abonnement bij Freedom, dan kun je gemakkelijk laten wijzigen, bekijk hier de instructies.