Naar de inhoud Naar het menu

Sponsoring

Freedom ondersteunt een aantal organisaties en evenementen via sponsoring. Soms met geld en soms op een andere manier. Hieronder vindt je een overzicht.

Je leest meer over Freedom op de pagina maatschappelijke initiatieven

Bits of Freedom

Freedom is een Petabit donateur van Bits of Freedom.

Petabit-donateurs doneren een bedrag van een 1 met 4 nullen, namelijk € 10.000 (of meer) per jaar (en nooit meer dan 10% van de continuïteitsreserve). 

Freedom heeft haar domeinnaam freedom.nl in bruikleen gekregen van Bits of Freedom. Als we ons niet aan onze doelstellingen houden, kan BoF deze domeinnaam terugeisen! Een mooie stok achter de deur om onze visie niet uit het oog te verliezen.

noyb - none of your business

noyb is opgericht door Max Schrems in 2019 en gevestigd in Wenen. noyb staat voor 'non of your business'. Deze non-for-profit organisatie voert actie, dient klachten in en stapt naar de rechter om de verplichtingen uit de privacywet af te dwingen. Een soort  handhavingsplatform. Om dit voor elkaar te krijgen werkt noyb samen met IT security, privacy NGO's en consumentenbeschermers. 

De organisatie wil onafhankelijk van de overheid opereren, daarom neemt zij geen subsidie aan. noyb bestaat door giften, lidmaatschap en via sponsoring. Niet elk bedrijf kan sponsor worden van noyb! Wij moesten goed duidelijk maken wat onze intenties zijn en hoe wij als commercieel bedrijf met grote idealen precies functioneren. De eerste ontmoeting tussen noyb en Freedom ging gelukkig erg goed en we zijn door de ballotage gekomen. Daarom zijn we sinds 2021 trotse sponsor van noyb!

Wil je meer lezen over noyb? Check dan het dossier op onze website.

Petities.nl

Freedom Internet en Vereniging Open Domein zijn een overeenkomst aangegaan voor de hosting van de website petities.nl. Dit is het platform in Nederland waar iedereen makkelijk en eenvoudig zelf een petitie kan starten. De site blijft onverminderd populair in het gebruik om maatschappelijke vraagstukken aan de kaak te stellen. Aangezien Freedom deze website een belangrijke bouwsteen vindt voor een vrij en open internet, verzorgt Freedom voor petities.nl voor een betrouwbare en privacyvriendelijke hostingomgeving voor de komende jaren.

Sinds oktober 2020 werken we samen met Procolix om kwalitatief hoogstaande hosting aan te bieden, met maximale aandacht voor veiligheid. De sponsoring van Petities.nl is voor ons niet meer dan logisch: de oorsprong van Freedom ligt in de petities van XS4ALL Moet Blijven uit 2019. We delen de passie in het strijden voor digitale burgerrechten en het ondersteunen van maatschappelijke acties door burgers zelf georganiseerd.

PublicSpaces conferentie 2023

Freedom was sponsor van de conferentie van PublicSpaces op 27 & 28 juni 2023 in Amsterdam. We waren zelf ook aanwezig met een kraampje op de bazaar. Misschien was je aanwezig en heb je even met ons gekletst.

Op de conferentie werd onderzocht of de democratie bestand is tegen big tech en hoe een eerlijke markt met alternatieve software en ethische infrastructuur eruit ziet. Een zoektocht naar een beter internet. Een internet dat eigendom is en wordt gevormd door het collectief.

Heb je de conferentie gemist of ben je benieuwd? Je kunt de sessies terugkijken via de website.

Hackerhotel 2023

In februari 2023 waren we aanwezig bij het Hackerhotel. Freedom sponsorde dit evenement samen met Procolix.

Scriptieprijs Responsible Internet

Een veilig en meekijkvrij internet, dat is waar Freedom naar streeft en waar we dagelijks hard aan werken. Sinds de oprichting van het internet heeft het zich dusdanig ontwikkeld dat zich de vraag voordoet of het niet aan grondige herziening toe is. Maar hoe zou het internet van de toekomst eruit moeten zien? En hoe kunnen we daar op een verantwoorde manier vorm aan geven, zodat het internet van de toekomst veiliger, toegankelijker en beter is ingericht voor iedereen? Samen met SIDNfonds en Mijndomein zijn we op zoek naar de scriptie die deze vragen het beste beantwoord heeft.

Meer informatie vind je op:

•    Het SIDNfonds: https://www.sidnfonds.nl/nieuws/scriptieprijs-responsible-internet 
•    Koningklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen: https://khmw.nl/scriptieprijzen-responsible-internet/