Naar de inhoud Naar het menu

Alle medewerkers

Anco Scholte ter Horst

Anco Scholte ter Horst

CEO

Anco is de Algemeen Directeur (CEO) van Freedom Internet B.V. Hij werkte bij XS4ALL tussen 2001 en 2005. Eerst als hoofd van de afdeling verantwoordelijk voor de IT van de orderomgeving, later als sales manager. Na zijn vertrek bij XS4ALL is hij als ondernemer verder gegaan.

“Toen ik begon met ‘Plan B: een nieuwe provider starten’ had ik niet verwacht dat Freedom er echt zou komen. Maar het vertrouwen van de Crowdfunders en de Founding Members sterkte mijn overtuiging dat Freedom gewoon moet! Met de community, ons team en de Stichting Appeltaart hebben we de expertise en het vertrouwen om Freedom te laten slagen.”

Anco is bestuurder en (mede-) eigenaar van een aantal bedrijven en bestuurder van Stichting Hartekind, dat onderzoek financiert naar hartafwijkingen bij kinderen.

Gerdien

Gerdien

COO

Het stukje over Gerdien volgt.

1 april cookie actie

Twan

Manager Commercie

Twan is Manager Commercie bij Freedom Internet. Hij werkte voorheen voor bedrijven die het geen probleem vinden om persoonlijke data te verzamelen, verwerken en verrijken, om deze vervolgens weer in te zetten puur uit commercieel belang. Hij beseft hoe vilein klanten worden beïnvloed tot aankoop en/of meningsvorming. Dat voelde voor hem nooit echt helemaal goed. Twan ging daarna werken bij XS4ALL en vond daar gelijkgestemden. Zodra bekend werd dat XS4ALL volledig geïntegreerd zou worden in KPN, heeft Twan zich aangesloten bij de actiegroep XS4ALL Moet Blijven, waaruit Freedom is ontstaan.

“Ik denk dat het tijd is voor een tegengeluid. Als diensten gratis zijn, dan ben jij het product, dus wees op je hoede welke informatie je deelt en met wie. Ik wil het beste internet leveren, waarbij we onze leden bewust maken van de risico’s van het internet en ze bij te staan waar mogelijk. En dan niet alleen in woorden, maar ook oprecht in daden.”

Martijn Aikema

Martijn Aikema

Manager Finance

Martijn is Manager Finance bij Freedom Internet. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring in Telecom en was sinds 2017 werkzaam als zelfstandig ondernemer bij verschillende opdrachtgevers. Begin 2022 heeft hij de overstap naar Freedom gemaakt.

"Freedom is in alle opzichten geen gewoon bedrijf en het geeft veel energie om daar deel van uit te maken en de volgende stappen te zetten. Met het oog voor privacy, vrij internet en zijn persoonlijke service zijn we echt onderscheidend. En in combinatie met de aanwezige technische kennis en de passie daarvoor, zijn de vereisten om van Freedom een succes te maken aanwezig."

In zijn vrije tijd kun je Martijn in de duinen en op het strand zien hardlopen. Over Freedom gesproken.

Saskia

Saskia

Financiële administratie

Saskia is medewerker financiële administratie bij Freedom Internet. Voordat zij hier kwam werken, werkte ze 16 jaar bij AMS-IX in Amsterdam. Ze had zichzelf eigenlijk beloofd nooit meer op een kantoor te gaan zitten, maar voor Freedom maakt zij graag een uitzondering!

Naast cijfertjes is Saskia ook een expert op het gebied van de Franse taal. Ze vertaalt dan ook regelmatig Franse boeken in het Nederlands.

Bibi

Bibi

Public Affairs & juridische zaken

Bibi is jurist en strijdt voor online en offline mensenrechten. Ze is vanaf de oprichting bij Freedom betrokken en begon op de helpdesk.

Inmiddels is ze adviseur juridische zaken en doet ze public affairs. Ook is ze onze privacy officer.

"Vanaf het begin betrokken zijn bij het opzetten van een bedrijf is nog leuker dan ik dacht. Ik zie Freedom, de community en mijn collega's verder ontwikkelen. We zijn echt bezig met iets bijzonders. Met elkaar maken we een bedrijf waar we met plezier werken en dat werkt heel verbindend. Ben super happy!

Verder ben ik blij dat ik sinds Freedom een internetverbinding heb thuis. Dat werkt ook verbindend :)"

 

Suzanne Kostelijk

Suzanne Kostelijk

Content Marketeer

Suzanne is Content marketeer bij Freedom Internet. Voordat zij hier aan de slag ging, werkte ze bij een leverancier in hang- & sluitwerk. Van veilig wonen, naar een veilig internet!

“Ik hoop dat ik in mijn functie bij Freedom o.a. de informatie over veilig en vrij internetten voor iedereen behapbaar kan maken en het bewustzijn kan vergroten van het belang van de bescherming van je persoonsgegevens. Dit is immers toch net zo belangrijk als (of misschien nog wel belangrijker dan) het beveiligen van je huis?”

Maks

Maks

Sr Support Engineer & Accountmanager

Voordat Maks bij Freedom begon, bemenste hij vier jaar de technische helpdesk van XS4ALL. Daarnaast was hij jarenlang actief bij De Vondelbunker in Amsterdam, een autonoom cultureel centrum gerund door vrijwilligers met de gedeelde overtuiging dat (leef)ruimte een politiek concept is.

Maks is een bevlogen mens. Hij strijdt actief voor zijn idealen en tegen onrecht. “Ik ben bij Freedom komen werken omdat ik het belangrijk vind dat er een tegengeluid moet zijn op het Groot Kapitaal. Een geluid waarbij mensen eerst komen en geld slechts bijzaak is! Privacy, kwaliteit en vrijheid moeten voorop staan! Freedom belooft mij een fatsoenlijke werkomgeving voor personeel. Als Senior Support Engineer kan ik onze leden zo goed mogelijk helpen en kennis bijbrengen over hun eigen mogelijkheden op internet.”

Siôn Blackmore

Siôn Blackmore

Sr. Support Engineer

Voordat Siôn bij Freedom kwam werken, werkte hij 5,5 jaar bij XS4ALL als vraagbaak op de klantenservice en de orderdesk. Op het moment dat KPN aankondigde XS4ALL volledig over gaan te nemen, zorgde dat ervoor dat hij minder op zijn plek zat bij het bedrijf. Toen Maks hem aanboodt bij Freedom te komen werken, besloot hij de stap te maken. 

In zijn vrije tijd houdt Siôn van gamen, drinkt hij graag een speciaalbiertje en kijkt hij naar de wedstrijden van Liverpool FC.

Joshua Zijp

Joshua Zijp

Sr Support Engineer

Joshua is Senior Support Engineer bij Freedom. Voorheen werkte hij zeven jaar op de XS4ALL-helpdesk. Hij coachte helpdesk-medewerkers en was de laatste hoop voor klanten met Echt Ingewikkelde Technische Problemen.

“Al aan het begin van de hele discussie over het voortbestaan van XS4ALL binnen KPN, wist ik dat het voor mij aflopende zaak was. Het ging namelijk alleen maar over geld en niet om de klanten. Daarom ben ik meteen overgestapt naar Freedom. Mensen helpen is mijn passie en dat op een leuke en eerlijke manier doen, met de menselijke maat en samen met eigenwijze en lieve collega’s, dat is waar ik gelukkig van word.”

Bastiaan

Bastiaan

Sr Support Engineer

Bastiaan staat bekend als een gadget freak, firmwarefanaat en beeldschermverzamelaar. Bastiaan was ooit hoofd techniek in een bioscoop. Daarna werkte hij van 2012 tot eind 2019 bij XS4ALL. Daar coachte Bastiaan medewerkers op de helpdesk. De liefde voor techniek, kwaliteit en service zijn onderdeel van zijn persoon. “Het is echt leuk om samen gecompliceerde problemen op te lossen. Hier bij Freedom werken we allemaal aan dat grote doel: eerlijk internet voor Nederland. Ik zit hier als Senior Support Engineer weer tussen de techneuten die houden van oude en nieuwe techniek. Dat is genieten.”

Sébas van der Voort

Sébas van der Voort

Sr Support Engineer

Dit is Sébas, een energieke persoon die zich in 2015 tot en met 2018 heeft ingezet bij XS4ALL op Technische Helpdesk. Hierna heeft hij veel verschillende werkzaamheden gedaan in de IT. Met deze kennis is hij een "Jack of all trades".

"Als ik ergens enthousiast van word, is het wel techniek. Er worden hier mooie prestaties getoond en dat drijft mij. Het idee dat er hier wordt gewerkt en gestreefd naar een privacy vriendelijk en zelfredzaam internet is geweldig. De service die ik mag verlenen vind ik zo belangrijk.
Ik wil advies kunnen geven in de techniek. Laten zien waarom privacy belangrijk is. Dat mag allemaal hier. Beter nog, dat wordt gestimuleerd. Ik word er al blij van als ik er aan denk."

Edwin

Edwin

Support Engineer

Techniek en knutselen, Edwin is er gek op! Hij is dan ook vaak aan het 'prutsen' met (single board) computers, netwerken, met zijn eigen 3D printer en noem maar op. Ook houdt hij ervan om te helpen moeilijke vraagstukken op te lossen. Dat deed hij hiervoor dan ook ruim 15 jaar bij ING. Nu is Edwin Support Engineer bij Freedom. Je kunt dus eigenlijk wel stellen dat hij van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt!

"Toen het nieuws kwam dat er bij ING gereorganiseerd zou gaan worden en dat XS4ALL zou verdwijnen (waar ik al jaren een trouwe klant was), dacht ik: also also, wat een dag. Ik ben toen bij mezelf te rade gegaan wat ik nou eigenlijk echt wilde gaan doen: 'iets' met Nederland digitaal veiliger helpen maken en tegelijkertijd computerdingen begrijpelijk uitleggen. Dat doe ik nu bij Freedom: meehelpen bouwen aan een provider die privacy en veiligheid echt hoog in het vaandel heeft staan. Ik ben hier de hele dag nieuwe dingen aan het leren en met supertoffe collega's problemen aan het oplossen. Fantastisch!"

Kris

Kris

Support Engineer

Kris begon zijn carrière als multimedia-designer in de digitale marketing. Hij ontdekte dat zijn passie toch ergens anders lag. Zodoende werkt hij nu met veel plezier als Support Engineer bij Freedom. Hij is bovendien een Freedom-fan van het eerste uur; omdat hij veel waarde hecht aan een vrij, open en toegankelijk internet. 

"Ik kijk ernaar uit veel te leren in het vakgebied en om de diverse vragen van onze klanten op te lossen. Ik breng mijn kennis mee die ik heb opgedaan tijdens mijn klusjes als helpdeskmedewerker ICT. Ik ben er trots op dat ik Freedom en haar leden mag ondersteunen en daarbij het internet een beetje meer open, veilig en toegankelijk kan maken."

Nico

Nico

Support Engineer

Burgerrechten, techniek en hoe die twee zich tot elkaar verhouden, die onderwerpen blijven Nico fascineren. Daarnaast mag hij in zijn vrije tijd graag fietsen: racefiets, minifiets of éénwieler - voor elke gelegenheid heeft hij een stalen ros.

"Freedom is dé plek waar ik op praktische wijze kan meehelpen aan een open, vrij en veilig internet. Mooier dan dat kan niet! :-)"

Patrick

Patrick

Support Engineer

Patrick zijn stukje volgt later

Sonny

Sonny

Support Engineer

Sonny zijn stukje volgt later.

Albert Keizer

Albert Keizer

Developer

Developer Albert Keizer werkte tussen 1998 en 2014 bij XS4ALL o.a. als programmeur. Hij twijfelde geen moment toen hem werd gevraagd Freedom te komen bouwen. “Natuurlijk ben ik hier! Freedom is noodzakelijk voor internet en Nederland. Het is méér dan belangrijk dat niet alleen commercieel belang een stem heeft in de vorming van internet. Een menselijk internet. En de rebelse mentaliteit van toen is nog springlevend. Dus ik kom helpen bouwen. Leuk!”

Loran Kloeze

Loran Kloeze

Developer

Loran is software developer bij Freedom Internet. Al vele jaren is hij onder meer actief als developer in het mkb. Loran heeft een achtergrond in cybersecurity als consultant, ethisch hacker en zelfstandig ondernemer. Daarnaast heeft hij veel ervaring met bedrijfsprocessen en het vertalen ervan naar robuuste software.

"Voor mij is het belangrijk dat we onze software ontwikkelen met security als basis. We hebben als Freedom Internet privacy hoog in het vaandel staan en dat betekent dat gegevens bij ons veilig moeten zijn. Aan de softwarematige kant lever ik daaraan graag een bijdrage."

Gaston

Gaston

Developer

Gaston is een backend developer uit Uruguay, die alweer 8 jaar in Nederland woont. Hij werkt er dagelijks bij Freedom hard en met veel aandacht aan om de orderstraat te testen en waar nodig te verbeteren. Na zijn werkervaring bij grootschalige bedrijven, vindt hij het fijn om weer bij een start-up te zitten.

“De doelen en uitgangspunten van Freedom sluiten heel goed aan bij mijn eigen overtuiging en het is fijn om in een hecht team samen te werken. Ik vind het bovendien helemaal leuk als het lukt om de supportdesk en de klanten van Freedom te helpen!”

Shon

Shon

Functioneel Systeem Beheer

Placeholder: Het maken van de tekst die hier moet komen staat nog op de backlog.

Yvan

Yvan

Infrastructuur & architectuur

Yvan zit op de HAVO. Na schooltijd en in de vakanties werkt hij bij Freedom op netwerkbeheer. Yvan beheert, automatiseert en ontwikkelt (server-)applicaties. Hij doet niet graag 2x hetzelfde en probeert zo efficiënt mogelijk te werken, daarom optimaliseert hij regelmatig de workflow door nieuwe koppelingen te bouwen tussen veel gebruikte services. "Het leek me wel tof om eens bij Freedom binnen te kijken. Dus ik stuurde voor de grap een mailtje dat ik wel wilde komen helpen. Van het één kwam het ander en nu werk ik bij Freedom Internet. Geweldig."

Ariën

Ariën

Infrastructuur & architectuur

Ariën leerde als elektrotechneut het internet kennen als een vroege klant van Hacktic. Met bibliotheekboeken bij de hand hield hij zijn telefoonlijn uren bezet, zodat hij alles over de techniek achter dat nieuwe internet te weten kon komen. Een paar jaar later werkte hij bij het AT&T Internetworking Center of Expertise. Daarna was hij 15 jaar lang in dienst van de Amsterdam Internet Exchange. Daar heeft Ariën heeft belangrijke bijdragen geleverd. Mede daardoor kon Amsterdam uitgroeien tot een van de grootse en meest vooraanstaande internetknooppunten ter wereld. Ariën is sinds 2017 zelfstandig ondernemer. Hij leverde technische adviezen en oplossingen aan diverse bedrijven. 

"Ik ben hartstikke vereerd om bij Freedom Internet te mogen werken. Het is leuk en uitdagend hier. Bij alles wat we hier doen wordt nagedacht over veiligheid, en privacy. Niet altijd even makkelijk voor een techie, maar met z'n allen komen we er altijd uit. Het is prachtig om deel uit te maken van zo'n fijn en integer team. Samen bouwen hier iets van waarde op."

Koen

Koen

Infrastructuur & architectuur

Lucas

Lucas

Infrastructuur & architectuur

Femke

Femke

Organisatiepsycholoog

Femke is organisatiepsycholoog. Ze is al vele jaren adviseur en coach voor medewerkers, leidinggevenden en directie op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, omgaan met hoge werkdruk en leidinggeven. Daarnaast ondersteunt ze de interne organisatie op het gebied van samenwerking en communicatie. Haar specialisatie is ‘verandering van gedrag’; snel, praktisch, en met veel plezier. 

De mensen bij Freedom zijn slim, een tikkeltje eigenwijs, zeer betrokken en enorm bevlogen. Ik wil heel graag Freedom een bedrijf laten zijn dat goed is voor deze fantastische mensen. Zodanig dat zij zich gesteund en uitgedaagd voelen én aan het einde van de dag, wellicht wat moe, maar geïnspireerd naar huis gaan.