Naar de inhoud Naar het menu

Alle medewerkers

Anco Scholte ter Horst

Anco Scholte ter Horst

CEO

Anco is de Algemeen Directeur (CEO) van Freedom Internet B.V. Hij werkte bij XS4ALL tussen 2001 en 2005. Eerst als hoofd van de afdeling verantwoordelijk voor de IT van de orderomgeving, later als sales manager. Na zijn vertrek bij XS4ALL is hij als ondernemer verder gegaan.

“Toen ik begon met ‘Plan B: een nieuwe provider starten’ had ik niet verwacht dat Freedom er echt zou komen. Maar het vertrouwen van de Crowdfunders en de Founding Members sterkte mijn overtuiging dat Freedom gewoon moet! Met de community, ons team en de Stichting Appeltaart hebben we de expertise en het vertrouwen om Freedom te laten slagen.”

Anco is bestuurder en (mede-) eigenaar van een aantal bedrijven en bestuurder van Stichting Hartekind, dat onderzoek financiert naar hartafwijkingen bij kinderen.

1 april cookie actie

Twan

Manager Commercie

Twan is Manager Commercie bij Freedom Internet. Hij werkte voorheen voor bedrijven die het geen probleem vinden om persoonlijke data te verzamelen, verwerken en verrijken, om deze vervolgens weer in te zetten puur uit commercieel belang. Hij beseft hoe vilein klanten worden beïnvloed tot aankoop en/of meningsvorming. Dat voelde voor hem nooit echt helemaal goed. Twan ging daarna werken bij XS4ALL en vond daar gelijkgestemden. Zodra bekend werd dat XS4ALL volledig geïntegreerd zou worden in KPN, heeft Twan zich aangesloten bij de actiegroep XS4ALL Moet Blijven, waaruit Freedom is ontstaan.

“Ik denk dat het tijd is voor een tegengeluid. Als diensten gratis zijn, dan ben jij het product, dus wees op je hoede welke informatie je deelt en met wie. Ik wil het beste internet leveren, waarbij we onze leden bewust maken van de risico’s van het internet en ze bij te staan waar mogelijk. En dan niet alleen in woorden, maar ook oprecht in daden.”

Bibi

Bibi

Public Affairs & juridische zaken

Bibi is jurist en strijdt voor online en offline mensenrechten. Ze is vanaf de oprichting bij Freedom betrokken en begon op de helpdesk.

Inmiddels is ze adviseur juridische zaken en doet ze public affairs.

"Vanaf het begin betrokken zijn bij het opzetten van een bedrijf is nog leuker dan ik dacht. Ik zie Freedom, de community en mijn collega's verder ontwikkelen. We zijn echt bezig met iets bijzonders. Met elkaar maken we een bedrijf waar we met plezier werken en dat werkt heel verbindend. Ben super happy!

Verder ben ik blij dat ik sinds Freedom een internetverbinding heb thuis. Dat werkt ook verbindend :)"

Maks

Maks

Sr Support Engineer & Accountmanager

Dit stukje volgt later

Siôn Blackmore

Siôn Blackmore

Sr. Support Engineer

Voordat Siôn bij Freedom kwam werken, werkte hij 5,5 jaar bij XS4ALL als vraagbaak op de klantenservice en de orderdesk. Op het moment dat KPN aankondigde XS4ALL volledig over gaan te nemen, zorgde dat ervoor dat hij minder op zijn plek zat bij het bedrijf. Toen Maks hem aanboodt bij Freedom te komen werken, besloot hij de stap te maken. 

In zijn vrije tijd houdt Siôn van gamen, drinkt hij graag een speciaalbiertje en kijkt hij naar de wedstrijden van Liverpool FC.

Joshua Zijp

Joshua Zijp

Sr Support Engineer

Joshua is Senior Support Engineer bij Freedom. Voorheen werkte hij zeven jaar op de XS4ALL-helpdesk. Hij coachte helpdesk-medewerkers en was de laatste hoop voor klanten met Echt Ingewikkelde Technische Problemen.

“Al aan het begin van de hele discussie over het voortbestaan van XS4ALL binnen KPN, wist ik dat het voor mij aflopende zaak was. Het ging namelijk alleen maar over geld en niet om de klanten. Daarom ben ik meteen overgestapt naar Freedom. Mensen helpen is mijn passie en dat op een leuke en eerlijke manier doen, met de menselijke maat en samen met eigenwijze en lieve collega’s, dat is waar ik gelukkig van word.”

Bastiaan

Bastiaan

Sr Support Engineer

Bastiaan staat bekend als een gadget freak, firmwarefanaat en beeldschermverzamelaar. Bastiaan was ooit hoofd techniek in een bioscoop. Daarna werkte hij van 2012 tot eind 2019 bij XS4ALL. Daar coachte Bastiaan medewerkers op de helpdesk. De liefde voor techniek, kwaliteit en service zijn onderdeel van zijn persoon. “Het is echt leuk om samen gecompliceerde problemen op te lossen. Hier bij Freedom werken we allemaal aan dat grote doel: eerlijk internet voor Nederland. Ik zit hier als Senior Support Engineer weer tussen de techneuten die houden van oude en nieuwe techniek. Dat is genieten.”

Sébas van der Voort

Sébas van der Voort

Sr Support Engineer

Dit is Sébas, een energieke persoon die zich in 2015 tot en met 2018 heeft ingezet bij XS4ALL op Technische Helpdesk. Hierna heeft hij veel verschillende werkzaamheden gedaan in de IT. Met deze kennis is hij een "Jack of all trades".

"Als ik ergens enthousiast van word, is het wel techniek. Er worden hier mooie prestaties getoond en dat drijft mij. Het idee dat er hier wordt gewerkt en gestreefd naar een privacy vriendelijk en zelfredzaam internet is geweldig. De service die ik mag verlenen vind ik zo belangrijk.
Ik wil advies kunnen geven in de techniek. Laten zien waarom privacy belangrijk is. Dat mag allemaal hier. Beter nog, dat wordt gestimuleerd. Ik word er al blij van als ik er aan denk."

Edwin

Edwin

Support Engineer

Dit stukje volgt later

Kris

Kris

Support Engineer

Kris begon zijn carrière als multimedia-designer in de digitale marketing. Hij ontdekte dat zijn passie toch ergens anders lag. Zodoende werkt hij nu met veel plezier als Support Engineer bij Freedom. Hij is bovendien een Freedom-fan van het eerste uur; omdat hij veel waarde hecht aan een vrij, open en toegankelijk internet. 

"Ik kijk ernaar uit veel te leren in het vakgebied en om de diverse vragen van onze klanten op te lossen. Ik breng mijn kennis mee die ik heb opgedaan tijdens mijn klusjes als helpdeskmedewerker ICT. Ik ben er trots op dat ik Freedom en haar leden mag ondersteunen en daarbij het internet een beetje meer open, veilig en toegankelijk kan maken."

Karima

Karima

Sr Support Engineer

Stukje volgt

Albert Keizer

Albert Keizer

Developer

Developer Albert Keizer werkte tussen 1998 en 2014 bij XS4ALL o.a. als programmeur. Hij twijfelde geen moment toen hem werd gevraagd Freedom te komen bouwen. “Natuurlijk ben ik hier! Freedom is noodzakelijk voor internet en Nederland. Het is méér dan belangrijk dat niet alleen commercieel belang een stem heeft in de vorming van internet. Een menselijk internet. En de rebelse mentaliteit van toen is nog springlevend. Dus ik kom helpen bouwen. Leuk!”

Loran Kloeze

Loran Kloeze

Developer

Loran is software developer bij Freedom Internet. Al vele jaren is hij onder meer actief als developer in het mkb. Loran heeft een achtergrond in cybersecurity als consultant, ethisch hacker en zelfstandig ondernemer. Daarnaast heeft hij veel ervaring met bedrijfsprocessen en het vertalen ervan naar robuuste software.

"Voor mij is het belangrijk dat we onze software ontwikkelen met security als basis. We hebben als Freedom Internet privacy hoog in het vaandel staan en dat betekent dat gegevens bij ons veilig moeten zijn. Aan de softwarematige kant lever ik daaraan graag een bijdrage."

Gaston

Gaston

Developer

Gaston is een backend developer uit Uruguay, die alweer 8 jaar in Nederland woont. Hij werkt er dagelijks bij Freedom hard en met veel aandacht aan om de orderstraat te testen en waar nodig te verbeteren. Na zijn werkervaring bij grootschalige bedrijven, vindt hij het fijn om weer bij een start-up te zitten.

“De doelen en uitgangspunten van Freedom sluiten heel goed aan bij mijn eigen overtuiging en het is fijn om in een hecht team samen te werken. Ik vind het bovendien helemaal leuk als het lukt om de supportdesk en de klanten van Freedom te helpen!”

Shon

Shon

Functioneel Systeem Beheer

Placeholder: Het maken van de tekst die hier moet komen staat nog op de backlog.

Ariën

Ariën

Infrastructuur & architectuur

Ariën leerde als elektrotechneut het internet kennen als een vroege klant van Hacktic. Met bibliotheekboeken bij de hand hield hij zijn telefoonlijn uren bezet, zodat hij alles over de techniek achter dat nieuwe internet te weten kon komen. Een paar jaar later werkte hij bij het AT&T Internetworking Center of Expertise. Daarna was hij 15 jaar lang in dienst van de Amsterdam Internet Exchange. Daar heeft Ariën heeft belangrijke bijdragen geleverd. Mede daardoor kon Amsterdam uitgroeien tot een van de grootse en meest vooraanstaande internetknooppunten ter wereld. Ariën is sinds 2017 zelfstandig ondernemer. Hij leverde technische adviezen en oplossingen aan diverse bedrijven. 

"Ik ben hartstikke vereerd om bij Freedom Internet te mogen werken. Het is leuk en uitdagend hier. Bij alles wat we hier doen wordt nagedacht over veiligheid, en privacy. Niet altijd even makkelijk voor een techie, maar met z'n allen komen we er altijd uit. Het is prachtig om deel uit te maken van zo'n fijn en integer team. Samen bouwen hier iets van waarde op."

Ben

Ben

Infrastructuur & architectuur

Dit stukje volgt later

Timo

Timo

Infrastructuur & architectuur

Dit stukje volgt

Femke

Femke

Organisatiepsycholoog

Femke is organisatiepsycholoog. Ze is al vele jaren adviseur en coach voor medewerkers, leidinggevenden en directie op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, omgaan met hoge werkdruk en leidinggeven. Daarnaast ondersteunt ze de interne organisatie op het gebied van samenwerking en communicatie. Haar specialisatie is ‘verandering van gedrag’; snel, praktisch, en met veel plezier. 

De mensen bij Freedom zijn slim, een tikkeltje eigenwijs, zeer betrokken en enorm bevlogen. Ik wil heel graag Freedom een bedrijf laten zijn dat goed is voor deze fantastische mensen. Zodanig dat zij zich gesteund en uitgedaagd voelen én aan het einde van de dag, wellicht wat moe, maar geïnspireerd naar huis gaan.