Naar de inhoud Naar het menu

Freedom modems

Alle Freedom internetverbindingen zijn inclusief de huur een FRITZ!Box modem:

  • Freedom bepaalt welk modem bij jouw bestelling hoort, de abonnementsprijs in inclusief huur FRITZ!Box-modem; 
  • Je mag je eigen modem gebruiken. Je krijgt dan € 2,- korting per maand; 
  • Wil je echt een ander type FRITZ!Box dan Freedom standaard levert bij jouw abonnement? Dan kun je bij je bestelling één FRITZ!Box modem kopen. Je krijgt dan € 2,- korting per maand op je abonnement. Het is niet mogelijk een ander type modem te huren.
  • De marktprijs van de FRITZ!Box modems is ± € 190 euro. Word je klant van Freedom, dan betaal je slechts € 150,-.
  • Als je je oude FRITZ!Box modem voor 99,- mag overnemen van je huidige internetprovider, check dan eerst of leverancier AVM nog beveiliginsupdates uitbrengt voor dat modemtype. Als er geen updates worden meer uitgebracht, koop je voor € 99,- euro een potentieel veiligheidslek! 

Welk type FRITZ!Box modem heb jij nu? 

Controleer hier of jouw type modem nog wordt ondersteund met nieuwe beveiligings-updates.

FRITZ!Box 5490

Dit modem is speciaal voor glasvezel verbindingen waarbij de glasvezel direct in de ‘Fiber’ poort wordt aangesloten. Op het glasvezel aansluitpunt zit dan geen NTU (mediaconverter) maar een patchcover. Daar komt een kabeltje uit dat op de fiber poort kan worden aangesloten.

Meer info over de FRITZ!Box 5490

FRITZ!Box 7590

Dit modem is geschikt voor DSL (koper) verbindingen behalve DSL met pairbonding. Ook op glasvezelverbindingen kan dit modem gebruikt worden maar alleen als er een NTU (mediaconverter) op het glasvezel aansluitpunt zit.

Meer info over de FRITZ!Box 7590 

FRITZ!Box 7583

Dit modem is speciaal voor DSL met pairbonding in combinatie met de meegeleverde Y-kabel. De FRITZ!Box 7583 is ook te gebruiken op normale DSL verbindingen en op glasvezel verbindingen met een NTU (mediaconverter).

Meer info over de FRITZ!Box 7583

Kabels en ander aansluitmateriaal

NTU

Een NTU, ook wel een mediaconverter genoemd, is een kastje welke op de binnenkomende glasvezelkabel aangesloten zit. Je hebt voor deze NTU een stopcontact nodig want de NTU gebruikt ook stroom.
Met een NTU sluit je een FRITZ!Box modem makkelijk via de WAN of LAN 1 poort aan. Zo heb je wat meer vrijheid over de plek waar je de FRITZ!Box neer zet, je kunt namelijk altijd zelf een langere netwerkkabel gebruiken.

 

Patchcover

De glasvezelkabel welke je woning binnen komt is erg kwetsbaar. Om deze zo goed mogelijk te beschermen wordt er gebruik gemaakt van een mediaconverter of een patchcover. Het makkelijke van een patchcover is dat je geen extra stopcontact of LAN poorten nodig hebt. De monteur intalleert de patchcover voor jou en sluit de FRITZ!Box 5490 direct via een patchkabel aan.

Glasvezel patchkabel

Je kan deze (gele) glasvezel patchkabel makkelijk zelf vervangen als blijkt dat deze kapot is. Je klikt een van de uiteinden in de patchcover en de andere kant in de 'Fiber' poort van de FRITZ!Box 5490.
 

Y-kabel

Een (grijze) Y-kabel is een aansluitkabel voor pairbonding. Je klikt de uiteinden met DSL 1 en DSL 2 in het ISRA-punt en het dikke gedeelte klik je in de DSL-poort van de FRITZ!Box 7583.