Eigen domein koppelen

Naast de mogelijkheid om een eigen domein aan te vragen, kun je ook een domein koppelen die je bij een andere domein provider hebt draaien.
Hiermee kan je het e-mail verkeer via ons laten lopen. Het beheer en eventuele andere diensten (zoals webhosting) blijven bij je huidige provider.

Let wel: Je moet zelf in bezit zijn van dit domein en toegang hebben tot de DNS editor bij de desbetreffende domein provider.

Log in op: https://dashboard.freedom.nl/users/sign_in met je Freedom e-mailadres. Klik hier op het tabblad Domeinen.
Klik bij dit scherm op TOEVOEGEN.

Als je nog geen eigen domein bij ons hebt aangevraagd, krijg je nu 2 opties. Kies hier voor KOPPEL MIJN BESTAANDE DOMEINNAAM.
Heb je al wel een eigen domein bij ons geregistreerd, dan krijg je alleen de optie KOPPEL MIJN BESTAANDE DOMEINNAAM. Klik hierop.

Vul vervolgens het domein in dat je wilt koppelen.
Klik vervolgens op SLUIT DIT DOMEIN AAN.

Je komt nu op de bevestigingspagina, controleer hier of je het domeinnaam juist hebt ingetikt.

Als alles correct is, kan je op BEVESTIGEN klikken.

Je krijgt nu 2 TXT records te zien die je moet invoeren in de DNS editor, bij je domein provider.
TIP: Open een nieuw tabblad of browser venster om daarmee naar de website van je domein provider te gaan, zodat je deze TXT record instellingen nog in een tabblad of venster open hebt staan.

TXT Records toevoegen aan je eigen domein

Als voorbeeld laten we zien hoe het invoeren van deze gegevens bij een van deze domein providers te werk gaat.

Eerst gaan we naar de DNS editor door op DNS wijzigen te klikken.

Vervolgens krijg je een overzicht van de DNS records te zien.
Klik hier op + RECORD TOEVOEGEN.

Vul nu de eerste van de twee TXT records in, druk nogmaals op + RECORD TOEVOEGEN en vul vervolgens de tweede in.
Klik vervolgens op OPSLAAN.

Verifiëren

Nu kan je op het dashboard bij ons (in het tabblad of venster dat je eerder hebt opengehouden), op VERIFIEER klikken. De instellingen worden nu door ons gecontroleerd bij je domein provider.

Zodra dit succesvol is gecontroleerd krijg je een MX record te zien, zodra je deze ook als DNS record bij je domein provider hebt ingevuld, Klik je op ALLES IS GEVERIFIEERD, DOORGAAN. je bent nu klaar met het koppelen van je domein. Een eventuele TTL instelling mag je houden zoals het al staat.

LET OP: Vergeet bij het invullen van je MX record niet de punt aan het einde.

LET WEL: Afhankelijk van je TTL instellingen kan het tot 48 uur duren voordat deze instellingen helemaal doorgevoerd zijn.

Zo ziet het invullen van een MX record er bij een domein provider er als voorbeeld uit.