Handleiding Apple Mail

Dit is de algemene handleiding voor het aanmaken van je email account in Mail voor Mac. Het voorbeeld account dat we gebruiken is voorbeeld@freedom.nl. Je kan met deze handleiding ook email op je eigen domein email instellen, vervang dan @freedom.nl met het account op je domeinnaam (maar gebruik dan wel de imap.freedom.nl / smtp.freedom.nl server namen. )

1. Open Mail voor Mac.

Heb je nog geen andere e-mail accounts ingesteld? Begin dan bij stap 4.

1. Klik in de menubalk op ‘Mail’ en klik op ‘Voorkeuren…’

1. Ga naar het tabblad ‘Accounts’ en klik op het plus-icoon onder de kolom met de al ingestelde e-mail accounts.

1. Er wordt gevraagd om de Mail-accountaanbieder te kiezen. Hier klik je op optie ‘Andere Mail-account…' en klik op ‘Ga door’

1. Voer de gegevens in voor het account dat je in wilt stellen en klik hierna op ‘Log in’.

• Naam: Vul de naam in waarmee je mail wilt versturen. LET OP: Deze naam zal zichtbaar zijn aan de ontvangende partij wanneer je een mail verstuurd.
  • E-mailadres: Het e-mail adres welke je wilt instellen.

• Wachtwoord: Het wachtwoord voor het e-mail adres.

Je zult in Apple Mail een foutmelding krijgen wanneer je de gegevens laat controleren. Dit klopt! Hierna kunnen de juiste server instellingen ingevoerd worden.

6. Vul de juiste server gegevens in en klik hierna op ‘Log in’

• E-mailadres: Het e-mail adres welke je wilt instellen.
  • Gebruikersnaam: Het e-mail adres welke je wilt instellen.

• Wachtwoord: Het wachtwoord voor het e-mail adres.

• Type account: IMAP

• Server inkomende e-mail: imap.freedom.nl

• Server uitgaande e-mail: smtp.freedom.nl

7. Selecteer de apps die je met deze account wilt gebruiken. Laat ten minste het vinkje aan staan voor ‘Mail’ en klik op ‘Gereed’.

8. Gefeliciteerd! Je hebt je hebt Apple Mail ingesteld! TIP: Test je account nu door jezelf een mailtje te sturen.