Naar de inhoud Naar het menu

F-Secure SAFE installeren

De Mijn omgeving is vernieuwd. De onderstaande instructie(s) komen mogelijk niet 100% overeen met de vernieuwde Mijn omgeving. We zijn bezig om dit aan te passen.

Hoe installeer je F-Secure SAFE?

Je wilt natuurlijk dat je computer(s) en daarbij jouw data zo veilig mogelijk zijn. Een van de extra hulpmiddelen daarbij is anti-virus software. Je kunt bij ons een licentie aanmaken voor F-Secure SAFE.

Tip van ons: Deinstalleer eerst je al aanwezige antivirus programma's. Voor F-secure is er een handig verwijder programma te downloaden op https://www.f-secure.com/nl/home/support/tools. Voor andere antivirus programma's zul je even kunnen zoeken naar het verwijder programma voor jouw software.

Stap 1

Log in op MIJNfreedom met het freedom account waar de internetverbinding op aangevraagd is.

Stap 2

Klik links in het menu op het 'hamburgermenu' (streepjes) om het menu uit te klappen wanneer het menu nog niet uitgeklapt is.

stap 3

Kies in het menu aan de linkerkant voor 'Internet'

Stap 4

Klik eenmaal op de optie 'Antivirus' in het menu aan de linkerkant.

Stap 5

Klik op 'Aanvragen' om de licentie aan te vragen.

Stap 6

Klik je op de licentie code waarna je naar de F-Secure Safe pagina doorgestuurd wordt om je My F-Secure account aan te maken.

Stap 7

Vul hier een naam en een geldig e-mail adres in en kies een veilig wachtwoord. (Aanmelden voor nieuws etc is optioneel) En klik op "Accepteren en account aanmaken" Nu is je F-Secure account aangemaakt en wordt je doorgestuurd naar "My F-Secure"

Stap 8

In "My F-Secure" klik je vervolgens op de knop "Apparaat toevoegen"

Stap 9

Hier kun je kiezen of je op dit apparaat wilt installeren of een link wilt mailen naar een e-mail adres om F-Secure Safe op een ander apparaat te installaeren.

Kies "mijn apparaat" en klik op "Doorgaan" om op dit apparaat te installeren.

Stap 10

De F-Secure applicatie detecteert welk besturingssyteem er gebruikt wordt maar als dit niet klopt kan je een ander type apparaat kiezen.Klik op "Downloaden voor Windows/Mac/etc" om het installatiebestand te downloaden.

Stap 11

De F-Secure applicatie geeft nu de instructies weer om het installatiebestand downloaden en te vinden. Start de installatie door het installatiebestand te openen. F-Secure Safe installeert zichzelf verder zonder dat je iets hoeft te doen, het kan zijn dat er al geinstalleerde programma's gedetecteerd worden die de werking van F-Secure Safe in de weg zitten, als die gevonden worden zal de applicatie toestemming vragen om deze te de-installeren.

Stap 12

Nadat de installatie is voltooid krijg je een melding om de "browserbeveiliging" invoegtoepassing te installeren, dit is een optionele toevoeging in je browser die in schakelt als je op een pagina komt waar je mogelijk (bank) gegevens in gaat vullen.

Dit apparaat is nu beveiligd met F-Secure Safe.